Nadahnite se hygge stilom

Ugodan, topao i bezvremenski, takav je hygge. Iako ga mnogi povezuju uglavnom s jeseni i zimom, ​​u prijateljskoj atmosferi hygge interijera možete uživati cijele godine. Nadahnite se našim savjetima i dodajte svojoj dnevnoj sobi mrvicu bezvremenskog skandinavskog stila

Udobnost za opuštanje i večer s prijateljima

Danci, Šveđani i Norvežani redovito su na vrhu liste najsretnijih ljudi na svijetu - unatoč činjenici da su ljeta u tim zemljama kratka, a zime hladne i duge. Zadovoljstvo tih nacija krije se u udobno uređenom domu, gdje provode velik dio slobodnog vremena. Planirate li rekonstrukciju ili samo želite dnevnu sobu učiniti malo ugodnijom, skandinavski hygge stil bezvremenska je klasika koja će pristajati vašem domu.

Sjevernjaci su posebno strastveni kad je posrijedi dizajn interijera. A budući da je garnitura za sjedenje  središnji dio dnevne sobe, ne smije joj nedostajati velik i udoban kauč. Hygge interijerom stoga dominiraju sofe čistih linija i neutralnih nijansi. Osim izgleda, obratite pozornost na punjenje i presvlake. Najpopularniji materijali općenito su mikrovlakna, koja su izdržljiva i lako se čiste. Za još veću udobnost ne zaboravite kupiti nekoliko mekanih jastuka i staviti ih na sofu te hladan pod prekriti tepihom s visokim florom.

Dom u skladu s prirodom

Prirodni ukrasi donose skladnu atmosferu u svaki interijer. Skandinavci se stoga često inspiriraju prirodom prilikom opremanja doma. Interijer usklađuju u neutralnim nijansama i pri odabiru namještaja često posežu za masivnim drvom. Jednoličnost boja neutralnih nijansi tada će pomoći razbiti originalna slika za zid i tekstil s uzorkom. Pokrivači, jastuci ili zavjese - to su tekstilni dodaci koji će unijeti živost u dnevnu sobu. A kad poželite promjenu, zamijenite ih i soba lako može dobiti nov i svjež izgled.

Svjetlo za ugodnu atmosferu

Svjetlost je najvažniji sastojak hyggea za stvaranje ugodne atmosfere. I nije riječ samo o dizajnerskom lusteru. Umjesto stropnog svjetla, prostoriju radije osvijetlite podnom svjetiljkom, malim svjetiljkama i sitnim osvjetljenjem. Izvrstan su ukras i svjetlosni lanci i LED svjetla, koji će ugodno osvijetliti dom. Možete ih objesiti na zid, nemarno ih posložiti na policu ili staviti u fenjer. Temperatura svjetla također ima važnu ulogu. Stoga nabavite žarulje kojima vrijednost ne prelazi 2700 kelvina i koje će vaš dom obasjati toplim svjetlom.
Namještaj i kućne dekoracije pregledno na jednome mjestu? Upravo to je FAVI, međunarodna internetska tražilica opreme za vaš interijer i vrt. FAVI okuplja više od 2000 trgovina ne samo u Hrvatskoj nego i u Velikoj Britaniji, Italiji, Mađarskoj. Njegova je misija uštedjeti vaše vrijeme i donijeti svakodnevnu inspiraciju za ljepši dom.

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci