Promo

Kakvo donje rublje odabrati za ljeto?

Ako ste već do sada kupili kupaći kostim, sada je idealna prilika za kupnju i novog donjeg rublja koji će vam pružati dodir svježine, osobito ako se mnogo znojite

Hladni dodir tkanine

Stiglo nam je ljeto i velike vrućine, a tu je ujedno i sezona kupanja, plaža, sunčanja i ljetnih aktivnosti. Ako ste već do sada kupili kupaći kostim, onda je sada idealna prilika za kupnju i novog donjeg rublja u kojem ćete se osjećati fantastično. Ljeto sa sobom donosi vrlo toplo i vruće vrijeme, sparinu i mnogo svjetlosti. Da biste se osjećali što bolje, preporučljivo je nositi prirodne materijale poput 100% čistog pamuka.

Prirodni materijali su prozračni, jako dobro upijaju i vrlo su mekani za našu kožu. Iako je danas većina zatvorenih prostora klimatizirana i ljeti ljudi obično provode u svojim domovima u hladu - posebice usred toplinskih valova - imajte na umu da i ponekad treba prošetati po suncu da biste ispunili svoje obveze. Aktivnosti mogu biti naporne, pa stoga možete očekivati da ćete se puno znojiti. 

Zdravlje i briga o svom vlastitom tijelu ponovno je postalo ključno pitanje kojim se mnogi bave. A posebice pripadnice ženskog spola. Ako promatramo ljudsko tijelo kao takvo - logično je da će prirodni materijali biti najbolja opcija za odjeću u vrućim ljetnim mjesecima. No, ne mora to uvijek biti tako. U nekim situacijama i sintetički ili viskozni materijali mogu pružiti izuzetnu udobnost i onaj “hladan” osjećaj, osobito ako se se ne znojite mnogo. 

snejannav54123_30

Kakvo donje rublje odabrati za ljeto?

Planirate li obnoviti svoju kolekciju donjeg rublja i prilagoditi je za ljetni period godine, obratite pažnju ne neke od idućih važnih značajki kako bi odabrali što udobnije i prikladnije rublje za sebe: 

1. Materijal od kojeg je izrađeno donjeg rublja.

Primarna stvar koja je važna kod kupnje donjeg rublja je upravo materijal. U ljetnim mjesecima preporučuju se prirodni materijali poput pamuka, svile, ali i oni sintetički poput viskoze zbog pružanja efekta hlađenja. Potrebno je odabrati onaj materijal koji neće gušiti vašu kožu i intimno područje. 

2. Vrsta i oblik donjeg rublja.

Mnogi misle da ljeti treba nositi što manje odjeće, uključujući i donje rublje. No to nije tako. Kada nastupe velike vrućine, mnogo je zdravije nositi gaćice klasičnog stila od tangi. A tange i čipkano donje rublje ostavite za večernje izlaske i lagane šetnje. Također, preporučuje se nositi grudnjake sa što manje podstave i ako je moguće bez žice - kako biste oslobodili i olakšali svoj prsni koš i disanje. Iako svi znamo da upravo žičani grudnjaci pružaju najviše potpore, ali ako imate srednje ili malo poprsje, pokušajte ih izbjegavati. Danas postoje i sportske varijante grudnjaka koji nemaju žice, a prikladni su za sve oblike i veličine poprsja, te pružaju iznimnu prozračnost, udobnost i potporu.

775_46

3. Udobnost. 

Svi volimo dobro izgledati, odijevati se u čipkano donje rublje, korzete, čarape i razno razne dodatke. I to je sasvim normalno. No, usred toplinskih valova možda je bolje osjećati se ugodno i sigurno, pa odabrati pamučne gaćice u kojima ćemo ležernije prošetati po gradu. 

4. Zaštita, izolacija i prozračnost. 

Pri odabiru donjeg rublja za ljetnu sezonu: zaštita, izolacija i prozračnost su tri ključna elementa koja treba sadržavati svaki komad donjeg rublja. Birajte lakše i hladnije materijale koji mogu disati ali da istovremeno budete 100% zaštićeni. Birajte gaćice klasičnog oblika ili bokserice, radije nego čipkane materijale i tange. 

5. Proizvodnja i održivi razvoj. 

Danas se gotovo sva proizvodnja okreće unaprijeđenju ekološkog razvoja i održivosti. Radije investirajte u kvalitetne proizvode koji će vam trajati godinama i izdržati svakodnevna pranja, nego konzumerističke jednokratne proizvode koji će vrlo brzo završiti u smeću. Dobar par donjeg rublja, može vam dugoročno uštedjeti mnogo novaca, a istovremeno možete i nekoliko godina biti bezbrižni što se tiče same kupovine. 

U svakom slučaju, donje rublje je faktor koji može dramatično poboljšati raspoloženje u ljetnim mjesecima, a posebice tijekom raznih aktivnosti. Barem jednom u životu, svaka od nas se nađe u situaciji kada je pogriješila pri odabiru donjeg rublja. U svakom slučaju, možda će vam ovo biti podsjetnik da ne ponovite isto, jer ljeti je udobnost važnija više nego sve ostalo. A tko kaže da ono što je udobno i zdravo mora izgledati loše.

rb0001_13

Bacite pogled na Astratex-ovu novu kolekciju donjeg rublja u kojoj se može pronaći ponešto za svakoga - a ono najvažnije - izrađeni su od kvalitetnih laganih materijala gotovo simbiotički surađuju sa vašom kožom i intimnim područjima.

Promo

Ostali članci