U tri koraka do zdrave i njegovane kože ruku

Poduzimamo sve mjere da spriječimo širenje virusa što uključuje učestalije pranje i dezinficiranje ruku, kao i nošenje jednokratnih rukavica. Svi već znamo što to znači – suha, oštećena i iritirana koža. Ova tri proizvoda iz Dermapip linije, na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda, prevenirat će oštećenja i vratiti koži mekoću i elastičnost!

Koža je naša zaštita od bakterija i virusa

Koža je od vitalnog značaja za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit. Zdrava koža djeluje poput zaštitne barijere između vanjskog svijeta i unutrašnjosti tijela te je ona naša najbolja i prva obrana protiv: fizikalnih čimbenika, poput hladnoće i topline, kemijskih tvari, mehaničkih čimbenika (pritisaka, udaraca, ogrebotina) te bakterija i virusa.

Ako je mehaničko, kemijsko, fizikalno, biološko opterećenje veće od mogućnosti regeneracije, koža gubi zaštitnu sposobnost, smanjuje se elastičnost, a isušena koža puca, ljušti se, nastaju žuljevi, upale, crvenilo. Treba prestati s opterećenjem, kožu zaštititi, te po potrebi zatražiti liječničku pomoć.

Svako pranje i dezinficiranje oštećuje ruke

Koža nije stvorena za često pranje sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu s dezinfekcijskim sredstvima. No to je postala realnost, dodatno i povećana potreba.

Svakim pranjem ruku i dezinfekcijom oštećuje se i skida zaštitni sloj kože. Uz učestalo pranje i dezinfekciju, nošenje jednokratnih rukavica dio je  „obvezne opreme“ . U rukavicama koža ne diše, izložena je lateksu i puderu (koji se često nalazi u rukavicama) što potencijalno uzrokuje suhoću kože i nastanak iritacija, stoga je važno redovito kožu zaštiti i potaknuti njezinu obnovu.

Briga za zaštitu kože trebala bi biti  provedena promišljeno, odgovorno i učinkovito, u sljedeća tri koraka:

1. Korak: Zaštita zdrave kože prije izlaganja vanjskim agresijama

Ovaj preventivni korak često zaboravljamo a za to su najprihvatljivije zaštitne  masti i kreme koje su formulirane kako bi stvorile  tzv. barijeru na površini kože koja dodatno štiti kožu od vanjskih agresija.

U tome će pomoći Dermapip Unimast koja štiti, umiruje i obnavlja kožu. Njezina prirodna i bogata formula bez konzervansa i mirisa, obiluje sastojcima kao što su: prirodni vazelin, pčelinji vosak, alantoin, propolis te ekstrakt nevena i kamilice.

Najbolje ju je nanijeti na kožu prije korištenja jednokratnih rukavica, pranja suđa, izlaganja deterdžentima, kemikalijama ili vodi koja isušuje gornji sloj kože.

mast

2. Korak: Obnova suhe i oštećene kože

Kada su ruke suhe, ispucane i iritirane, potrebna im je intenzivna umirujuća i regenerativna krema poput Farmakol Dermapip kreme namijenjene oštećenoj koži sa suhim lezijama.

Nanošenjem sloja Dermapip kreme na kožu, popunjavaju se prostori među stanicama rožnatog sloja gdje postoji manjak lipida, pa se potpomaže vraćanje vlage koži i normalne funkcije Aktivni sastojci djeluju tako da preveniraju sekundarnu infekciju, umiruju upalni proces, poboljšavaju regeneraciju kože i proizvodnju kolagenih vlakana.

dermapip krema

3. Korak: Svakodnevna njega kože hidratantnim kremama

Hidratantne kreme ili losioni koji održavaju vlažnost i elastičnost kože najbolji su saveznici vaše kože. Farmakol Dermapip losion za svakodnevnu njegu zahtjevne i osjetljive kože hrani i dubinski vlaži vračajući koži  elastičnost i baršunastu mekoću.

Idealan je za ublažavanje crvenila, za suhu i osjetljivu kožu kao prirodna pomoć kod iritacija. Hidratantnim i zaštitnim svojstvima djeluje blago protuupalno, ublažava suhoću, ljuštenje i svrbež kože. Aktivni sastojci aktiviraju mehanizme kožnih stanica koji poboljšavaju regeneraciju tkiva, te štite kožne stanice od degenerativnih promjena.

losion

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci