Tonik koji masnom tenu i koži sklonoj aknama vraća zdravlje i ljepotu

Masna koža, pogotovo ako je dehidrirana ili, još gore, opterećena aknama, može biti noćna mora. Svakodnevna rutina njege kože može se činiti nemogućom ukoliko nemamo pravo sredstvo koje će u isto vrijeme regulirati sebum i nahraniti kožu

Spas za masnu ili mješovitu kožu

SAN CLEANSE Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama s niacinamidom, alantoinom, borovicom i sabal palmom je bogati ovlaživač kože lica. Njegove aktivne tvari reguliraju sebum kože, djeluju protuupalno i regenerirajuće, te podržavaju kvalitetni kožni mikrobiom. Stoga je idealan za masnu ili mješovitu kožu, posebno za masnu ili mješovitu i dehidriranu kožu, te za kožu sklonu aknama i nepravilnostima.

Aktivni sastojci koji pridonose njegovom povoljnom učinku na masnu i dehidriranu kožu su niacinamid, alantoin, ekstrakt sabal palme i borovice, anionski polisaharidi, crvena alga, inulin i fruktoza.

Niacinamid je oblik vitamina B3 koji se u kozmetici koristi kod masne kože sklone nepravilnostima, proširenih pora, za hidrataciju zrele kože, zaštitu kože od oštećenja izazvanih vanjskim faktorima, itd. U SAN CLEANSE Repair toniku za masnu kožu i kožu sklonu aknama niacinamid je inkorporiran u hidrolat čajevca, te pridonosi protuupalnom djelovanju i hidrataciji kože. Alantoin pomaže obnoviti i umiriti kožu, što je posebno bitno za kožu sklonu nepravilnostima, a ekstraktu sabal palme i borovice koji se nalazi u toniku in vivo je dokazana učinkovitost pri smanjenju proizvodnje sebuma, crvenila i prištića, i to već pri malim dozama.

Osim djelovanja na regulaciju sebuma, SAN CLEANSE Repair tonik hidratizira kožu. Biljni glicerol, dekspantenol, crvena alga, te anionski polisaharidi (biossaccharide gum, iza kojeg se zapravo krije L-fukoza, D-galakoza i galakturonska kiselina) su potentni ovlaživači kože, od kojih se crvena alga i anionski polisahardi redovno koriste i u anti-age preparatima.

Inulin i fruktoza inkorporirani su u formulaciju kao prebiotici koji podupiru i pomažu uspostaviti optimalan mikrobiom kože, a s obzirom da je koži sklonoj aknama mikrobiom nerijetko narušen, to će za nju biti od posebne važnosti,

Tonik je konzerviran srebrovim citratom, koje se tradicionalno koristi kao blagi antiseptik i sredstvo za regeneraciju kože.

tonik

SAN CLEANSE Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama je dostupan u SAN web shopu uz promotivni popust od 30% i u ljekarnama širom Hrvatske

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci