Sensa Loves Conscious 2020: Predstavljamo bio&bio robnu marku u kompostabilnoj ambalaži

U drugom #SensaLoves izboru, u kojem objedinjujemo najbolje proizvode i usluge prema odabiru magazina Sensa za 2020. godinu, u kategoriji CONSCIOUS nagradu su dobile trgovine bio&bio kao prva robna marka u kompostabilnoj ambalaži

Kao odgovor na rastući problem zagađenja plastikom čije se čestice sve učestalije nalaze u našoj hrani, vodi, ljudima i životinjama, bio&bio domaći lanac trgovina 100 posto ekološkom hranom predstavlja inovaciju na tržištu te svoje proizvode od sada pakira u kompostabilnu ambalažu.

sensa lovesJadranka Boban Pejić, direktorica tvrtke BiovegaOva kompostabilna ambalaža načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad. Prikladna je za organsku reciklažu te zadovoljava stroge kriterije europske norme EN 13432 o industrijskoj kompostabilnosti.

Kako bi kupcima olakšali odlaganje, i naljepnica na pakiranju je kompostabilna, tako da se cjelokupna ambalaža može odložiti u biootpad. Proizvode ćete prepoznati po certifikatu kompostabilne ambalaže na naljepnici, ali i po šuškavoj teksturi.

Kao prva robna marka u kompostabilnoj ambalaži, bio&bio trgovine ove godine zaslužile su Sensa Loves nagradu u kategoriji Conscious - kao priznanje za održivu praksu. 

Čestitamo im još jednom na nagradi i zahvaljujemo što nam kroz godine s bio&bio dućanima pokazujete da su bolji, zdraviji i održiviji odabiri mogući – i to svakoga dana.

O održivoj praksi i važnosti ove zelene inicijative s direktoricom tvrtke Biovega, Jadrankom Boban Pejić, razgovarala je Izabela Vrtar, glavna urednica magazina Sensa.

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci