Rituali opuštanja diljem svijeta

Svaka zemlja ima svoje rituale opuštanja, ali ne moramo putovati da bismo u njima uživali

Indijski dan

U Indiji je održavanje higijene nogu uobičajeni ritual u bogatim obiteljima. Indijci vjeruju da bez njege stopala nema pravilnog hoda te da energija ne može slobodno protjecati kroz tijelo. Uostalom, sjetite se samo kamo ste sve zahvaljujući njima krenuli i stigli. Zahvalite im jednosatnom indijskom masažom stopala (500 kn) u intimnom i egzotičnom azijskom hramu Asia spa u Zagrebu. Ova vrsta refleksološke masaže potaknut će kolanje energije koja će osvježiti cijelo tijelo. Rezervirajte termin na www.asiaspa.eu.com.

Francuski dan

'Lice je zrcalo na kojemu se odražavaju promjene unutarnjeg života. Posvetite mu mnogo njege', govorila je Gabrielle Chanel. Zato isprobajte cjelovitu njegu lica Precision (480 kn) u prvom hrvatskom Espace Beaute Chanel centru u Martimexu u Zagrebu, Vlaška 70b. Tretman počinje opuštajućom masažom vlasišta i vrata, nastavlja se mikrodermoabrazijom te nanošenjem vrhunskih preparata uz posebne masažne tehnike. Dok uživate u masaži ruku, maska obnavlja lice. Posljednji tragovi napetosti nestaju završnim ritualom masaže leđa.

Japanski dan

Dok mjesecima sanjamo o kupki, naša je svakodnevica jutarnje tuširanje na brzinu. U Japanu je kupanje svakodnevni ritual koji znači mnogo više od čišćenja tijela. Kada nije samo kada, voda nije samo voda već obred čišćenja. Japanska kupelj nalazi se u zen sobi koja obiluje zelenilom, a služi za odmor i smirenje. Isprobajte novi užitak u opatijskom hotelu Mozart. Njihov Spa day (150 kn), uz japansku kupelj, uključuje i whirlpool, klasičnu finsku saunu, tursku parnu kupelj, infracrvenu saunu, fitness studio i relax zonu. Dodatne informacije potražite na http://www.hotel-mozart.hr/

Vinski dan u Beču

Svjetska istraživanja pokazala su da ekstrakt sjemenki grožđa sadržava niz antioksidansa koji su učinkovitiji od betakarotena i vitamina C i E. Zahvaljujući obilju vitamina, minerala, voćnih kiselina i antioksidansa koji štite kožu od starenja, grožđane su bobice prave zvijezde u Rathausu, bečkom hotelu posvećenom najboljim austrijskim vinarima. Kupke u vinu nezaobilazne su u ponudi prestižnih wellness centara diljem svijeta. U ovom hotelu u intimi svoje sobe iskušajte vlastitu vinoterapiju u spa tuš-kabini s Rathausovim proizvodima na bazi vina. Više o hotelu Rathaus wein&design doznajte na http://www.hotel-rathaus-wien.at/.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci