Pravilnom higijenom zadržite mikroorganizme podalje od svoje kože

Upoznajte specijaliziranu Eucerin® pH5 liniju za čišćenje i njegu tijela jer čistoća je pola zdravlja!

Svakodnevna i pravilna higijena ključan je korak u smanjenju broja mikroorganizama koji utječu na pojavu virusa i bakterija. S druge strane, loša je higijena među glavnim “krivcima” prenošenja virusnih bolesti i zato je, u periodima godine kad smo im više izloženi, posebno važno staviti naglasak na redovitu rutinu čišćenja kože.

Specijalizirana Eucerin® pH5 linija u svom asortimanu ima nježna sredstva za svakodnevno čišćenje i njegu kože koja podržavaju njezinu prirodnu zaštitu i pomažu joj da održi svoju zaštitnu funkciju. Da bi se smanjio štetni utjecaj mikroorganizama, potrebna su četiri koraka:

1. Redovito čišćenje

Redovito čišćenje kože je osnovna mjera za prevenciju bakterijskih i virusnih infekcija. Eucerin® pH5 blagi gel za tuširanje čisti nježno, ali učinkovito pružajući koži zaštitu prirodnih obrambenih mehanizama. Blaga formula prikladna je za svakodnevno čišćenje normalne, suhe i osjetljive kože

2. Njega nakon tuširanja

Dodatna njega - Eucerin® pH5 losion je blago, ali učinkovito sredstvo za hidratizaciju posebno stvoreno kako bi koža nakon tuširanja bila otpornija i manje osjetljiva. Formila sadrži citratni pufer koji obnavlja i podupire optimalnu pH vrijednost kože i dekspantenol,aktivni sastojak poznat po svojim regenerativnim svojstvima.

3. Redovito pranje ruku

Redovito pranje ruku najvažnija je mjera sprječavanja širenja zaraznih bolesti. Eucerin® pH5 sindet bez sapuna čisti ruke i štiti prirodne obrambene mehanizme kože. Sadržava neutralnu razinu pH na koži, dok kombinacija pH5 citratnog pufera i izrazito blagih surfaktanata štiti aktivnost enzima koji održavaju zaštitnu barijeru kože. Ipak, da bi ruke uslijed učestalog pranja ostale zdrave i njegovane, nužna je dodatna zaštita. Eucerin pH5 blaga krema za ruke obnavlja prirodne obrambene mehanizme kože za dugotrajnu zaštitu i hidratiziranost.

4. Ne zaboravite i na vlasište

Kosa i vlasište se ne smije zanemarivati jer se mikroorganizmi zadržavaju jednako kao i na koži. Zato je čišćenje kose jednako važan korak u minimizaciji mikroorganizama iz okoline. Kako učestalo pranje ne bi nadražilo vlasište, izaberite nježno, ali učinkovito sredstvo za čišćenje. Eucerin® DermoCapillaire pH5 blagi šampon čisti i omekšava kosu te pritom zadržava prirodni obrambeni mehanizam vlasišta.

 

 

 

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci