Promo

Obnavljajuća masaža himalajskom soli

Obnavljajuća masaža toplim grumenom himalajske soli inovativna je tehnika koja se koristi za uravnotežavanje elektromagnetskog polja tijela, centralnog živčanog sustava i meridijana. Upotrebom ručno obrađenih grumena soli nježno se iz tijela uklanjaju stres, napetost, ali i toksini

Meridijani u ravnoteži

Masaža himalajskom soli omogućava duboko opuštanje tijela, uma i duha. Tretman može trajati od sat do sat i pol, a terapeut više pažnje posvećuje ušima, tjemenu i stopalima. Masira se cijelo tijelo, no posebno se radi na meridijanima i određenim točkama koje su počeci i završeci meridijana te onima povezanim s vitalnošću pojedinih organa. Stimuliranje tih točaka može biti vrlo ljekovito.

Kad su naši meridijani uravnoteženi, postiže se maksimum vitalnosti i zdravlja. Određene točke tijela se stimuliraju da bi se uravnotežio cijeli sistem i da bi energija potekla tijelom, uklanjajući blokade i zastoje. Zbog korištenja himalajske soli i topline ova je masaža vrlo ugodno, opuštajuće i nezaboravno iskustvo koje pomaže da se opustite, da se mišići oslobode napetosti, da se koža detoksicira i remineralizira, da se bolje naspavate…

masažaDobrobiti himalajske soli

Himalajska sol najčišća je sol na svijetu, ima 84 minerala i elementa u tragovima, a posebno je vrijedna zbog toga što njezina kristalna struktura odgovara našem tijelu, što znači da iz nje tijelo putem kože može s lakoćom uzimati vrijedne sastojke koji su mu potrebni. Himalajska sol pomiješana s baznim i eteričnim uljima koja se za svakog klijenta biraju posebno, uvažavajući njegove potrebe, utrljava se laganim pokretima da bi se postigao što bolji učinak dragocjenih ulja i soli. Piling i toplina šire pore, što omogućava da minerali iz himalajske soli prodru kroz kožu. Dodatna prednost ove masaže je glatka i mekana koža nahranjena mineralima.

Tradicionalno, himalajska sol bila je rezervirana za kraljeve i od davnina je na glasu kao bijelo zlato. Pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju reume, astme, alergija i različitih kožnih bolesti.

O masaži toplim grumenom himalajske soli, ali i drugim vrstama masaža više potražite na www.essentia.hr

Ostali članci