Kemijski piling

Poželite li učinkovitiji piling od zrnaca u kućnoj upotrebi, potrebno je obratiti se stručnjacima. Jedan od najtraženijih tretmana u poliklinikama i dermatološkim ordinacijama je kemijski piling, koji osvježava, poboljšava strukturu kože i pomlađuje. Saznajte sve osnovne činjenice o njemu

Što se tretira kemijskim pilingom?

"Kemijski pilinzi veoma se popularna metoda za poboljšanje strukture kože, reduciranje hiperpigmentacija i ublažavanja bora. Osim toga, primjenjuju se kod terapije akni, rozaceje i melazme", navodi dermatologinja Ivana Nola. Ovisno o tome što želite postići, upotrebljavaju se različite kiseline u različitim omjerima i kombinacijama.

Kako djeluje?

Kemijski piling podrazumijeva upotrebu kemikalije koja izaziva ljuštenje površinskog sloja kože. Efekt kemijskog pilinga ovisi o tome koje se kiseline upotrebljavaju u tretmanu. "Postoji desetak kiselina, a njihov odabir određuje se individualno, ovisno o tipu kože i problemu želimo riješiti", pojašnjava dermatologinja.

Osim toga, kemijski pilinzi kategoriziraju se prema dubini djelovanja na površinske, srednje i duboke pilinge, navodi Nola. "Najčešće se izvode površinski pilinzi. Iako ne postižu poboljšanje kao što je ublažavanje dubokih bora ili zatezanje kože, uvelike popravljaju boju i strukturu kože te donose svježinu."

Koliko je tretmana potrebno?

Kemijski piling obično se izvodi u seriji od šest tretmana s razmacima od dva tjedna. Ali ipak, napominje Nola, ritam primjene kemijskog pilinga, ovisno o problemu i osjetljivosti kože, uvijek se određuje individualno.

Koje je najbolje vrijeme za kemijski piling?

Kako je nakon tretmana potrebno određeno vrijeme izbjegavati izlaganje suncu, da ne bi došlo do hiperpigmentacije, kemijski piling najbolje je provoditi u hladnijem razdoblju godine, dakle u jesen, zimi i u rano proljeće, zbog manjeg broja sunčanih dana. U suprotnom, trebate vrlo disciplinirano izbjegavati sunce i štititi se vrlo visokim zaštitnim faktorima.

Čarobna formula

Novost u nas je tretman koji kombinira kemijski piling s botoksom i dermalnim filerima, kojem stručnjaci pridaju atribut čarobne formule za svjež i mladolik izgled. Taj 'trostruki' tretman uklanja ožiljke od akni, staračke pjege, hiperpigmentaciju, zateže bore i obnavlja kožu.

 

Model: Darija P. (Talia)

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci