Anti-age tretmani za tijelo

Lijepa, glatka koža bez celulita i besprijekorna figura san su gotovo svake žene. Pravilnim i stručnim odabirom pomlađujućih tretmana za tijelo moguće je postići velike rezultate. Evo najboljih tretmana protiv masnih naslaga

Mezoterapija je jedna osnovnih terapija za uklanjanje celulita. U kožu se veoma tankim iglicama unose mezoterapijski kokteli koji djeluju na celulit. Kokteli po sastavu mogu biti različiti, ovisno o stadiju celulita, tako da mogu sadržavati sastojke koji utječu na trofiku tkiva i cirkulaciju, lipolitike koji razgrađuju masnoću, hijaluron koji popunjava i ispravlja udubljenja na koži koja se vide kao rupice kod odmaklog stadija.
Mezoterapija se radi u seriji od 10 do 12 tretmana, jednom do dva puta tjedno.

Lipoliza, kao novija terapija za neoperativno otklanjanje masnih naslaga, razvila se na temeljima mezoterapije. Lipolizom se u potkožno masno tkivo unose točno određene doze aktivnih supstanci - lipolitika koji razgrađuju masti, a zatim ih i eliminiraju iz organizma putem urina. Lipolizom se uspješno otklanjaju masne naslage na trbuhu, bokovima, bedrima, koljenima, ali i nadlakticama, a posebno je interesantna korekcija podbratka.
Nekada je dovoljan jedan tretman, ali najčešće su potrebna dva-tri tretmana u razmaku od 8 tjedana.

antiageKavitacija je neinvazivna metoda otklanjanja lokaliziranih masnih naslaga zasnovana na fenomenu kavitacije. Masti se u stanicama potkožnog masnog tkiva specifičnom frekvencijom ultrazvučnih valova prevode u tekuće stanje, što uz istodobno povećanje propustljivosti membrane masnih stanica, dovodi do izlaska masti iz stanica u limfotok i njihova izlučivanja iz organizma. Tretman traje oko sat vremena. Nakon toga obavezna je limfna drenaža koja može biti ručna ili uz primjenu VelaSmooth Sineron aparata, a koju radi viši fizioterapeut. Rezultat je značajno smanjenje celulita te zaglađena koža.

Transcutaneus Mesodermic Therapy podrazumijeva seriju od 10-ak tretmana na aparatu TMT koji omogućava da u kožu prodru aktivni sastojci koji se koriste ovisno o potrebama i stanju kože. Uglavnom se radi o kombinaciji homeopatskih lijekova na bazi biljaka kao što su hamamelis ili arnika, ali i određenih minerala, vitamina kao i nekih lipolitika koji utječu na celulit u različitim fazama. Najbolje djeluje u početnom stadiju. Koža postaje lijepa, glatka i baršunasta.

Kriolipoliza tretman je otapanja masnih naslaga uz pomoć uređaja koji smrzava celulit i topi ga, ne oštećujući na bilo koji način ostalo tkivo. Slično kao kada se ledom hladi upala mišića ili opeklina. Ekstremno niske temperature uništavaju stanice masti bez oštećenja kože ili mišića, nakon čega se prirodno kroz jetra uklanjaju iz tijela. Inovacija je poznata pod imenom Zeltiq, a osmišljena je u suradnji Sveučilišta Harvard i Opće bolnice Massachusetts. Ispitivanja su pokazala da samo jedan tretman može uništiti oko 25 posto masnih stanica. Najbolji rezultat se vidi nekoliko tjedana nakon tretmana uz obavezno vježbanje.

Jasmina Lalošević, Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci