Vratite energiju i vitalnost savjetima iscjeliteljice i vidovnjakinje Donne Eden

Energetska iscjeljiteljica Donna Eden već gotovo četiri desetljeća podučava ljude kako da rade s energijom svoga tijela kako bi osigurali zdravlje i prirodnu vitalnost. Energetsko iscjeljivanje naučila je iz vlastitog iskustva. Od rane dobi bila je vidovita i mogla je vidjeti suptilne energije tijela. No, tek kada se suočila s ozbiljnom fizičkom bolešću, naučila je kako raditi s tim energijama. Ovo su njezini savjeti za ojačavanje vitalne energije

Donnina priča

U kasnim dvadesetim godinama Donni Eden dijagnosticirana je multipla skleroza i pet liječnika reklo joj je da neće preživjeti. Odlučila je da im neće vjerovati, uzela je svoje zdravlje u svoje ruke, prevladala bolest u nekoliko godina intenzivnog eksperimentiranja s energijama i već 40 godina je zdrava i osjeća se odlično te, kako kaže, ima taj privilegij da i drugima pomaže kako da se sami iscijele.

Kada bi svatko razumio i primijenio energetsku medicinu koju ona podučava, Donna vjeruje da bi ljudi živjeli zdravije, sretnije i duhovnije. "Energetska medicina omogućuje vam da se brinete o svom tijelu, umu i duhu onako kako vas kultura u kojoj živite nikad nije naučila", kaže.

Vježbe za ojačavanje energije i vitalnosti

Evo nekoliko praktičnih savjeta Donne Eden kako možemo vratiti, odnosno ojačati svoju energiju i vitalnost kada smo u popodnevnim satima umorni od poslova i obveza.

* Jedan dlan položite na suprotno rame, blago ga stisnite i povucite ruku dijagonalno dolje prema boku te je spustite, kao da ste skinuli s ramena umor i gurnuli ga na pod. Isto učinite s drugom rukom i suprotnim ramenom. Ponovite nekoliko puta i osjetit ćete kako imate više energije a umor se izgubio.

* Kažiprst jedne ruke stavite u pupak a kažiprst druge ruke na treće oko, područje između očiju. Nekoliko puta udahnite duboko na nos i izdahnite kroz usta. Činite to zatvorenih očiju. Provjerite kako se osjećate i želite li još koji put ponoviti.

Uzemljenje

Što zapravo znači uzemljiti se? Prema Donninom učenju, uzemljujemo se na tri razine.
Fizičko uzemljenje – kada osjećamo povezanost sa Zemljom i nosimo sebe (postura, pokreti, svjesnost) na način koji je u skladu s gravitacijom Zemlje.
Emocionalno uzemljenje – kada se naše energije i emocije slobodno kreću kroz naše fizički uzemljeno tijelo, stanice, dah, misli i aktivnosti.
Psihičko uzemljenje – kada su naše fizički uzemljeno tijelo i emocionalno uzemljeno tijelo u skladu i povezani jedno s drugim te s duhom – energijom života prisutnom u svim živim bićima.

Uzemljite se – žlicom!

Zemlja ima sjeverni polaritet a naša stopala južni polaritet. Zbog toga je vrlo korisno hodati po zemljinom tlu bos, kako bi nepotrebna i negativna energija napustila naše tijelo. No, naši polariteti mogu se pomiješati pa smo možda dezorijentirani, osjećamo glavobolju ili druge tegobe.

Sve što je potrebno učiniti da bismo se ponovno uzemljili je uzeti iz kuhinje žlicu od nehrđajućeg čelika i njome prijeći nekoliko puta po stopalima. Možemo i kružiti po stopalu u obliku osmice, to je dobro za energije našeg tijela, kaže Donna. A prijeđete li žlicom preko svojih stopala i kralježnice netom prije odlaska u krevet, spavat ćete odlično.

Jesti ili ne?

Ponekad nismo sigurni jesu li neka hrana ili dodaci prehrani dobri za nas ili ne. Informacije koje dobivamo često su kontradiktorne, a mi sami nismo uvijek "na čisto" čini li nam neka hrana dobro ili ne. I količina koja nam treba se može iz dana u dan mijenjati. Možda nam je jednog dana potrebno pojesti dvije jabuke, a drugi dan samo jednu. Kako provjeriti sa svojim tijelom što mu točno treba i u kojoj količini?

Donnin savjet je – uzmite mrvicu hrane za koju želite pitati svoje tijelo je li mu potrebna u tom trenu, stavite je na lijevi dlan i dlan prislonite uz svoj solarni pleksus, područje između pupka i prsa. Preko lijevog dlana položite desni. Zatvorite oči, udahnite i izdahnite. Ako se vaše tijelo nagne prema naprijed, ta vam hrana, ili dodatak prehrani, u ovom trenutku treba i godit će vam.

Ako se tijelo nagne prema nazad, odgovor je – ne. Ako niste sigurni trebate li jednu, dvije ili tri kapsule nekog dodatka prehrani, stavite u lijevi dlan jednu kapsulu, napravite ovaj test, ako se tijelo nagnulo prema naprijed, dodajte u dlan još jednu kapsulu i ponavljajte test dok vam tijelo, naginjanjem unazad, ne kaže da ta kapsula suvišna.

Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci