Ruski kvas od cikle za čista jetra i dobro zdravlje

Iako nam se zimi čini da priroda ne daruje obilno, uvijek su nam na dohvat ruke sastojci koji su savršeni za održavanje imuniteta i zdravlja. Kako biste ostali vitalni i zdravi, a posebice ako vam je potrebna dodatna zaštita, ne možete pogriješiti s ciklom...

Kako biste pojačali njezine fantastične sposobnosti, pokušajte napraviti kvas od cikle koji će dodatno zaštititi i očistiti jetra i bubrege. Kvas je tradicionalni ruski recept fermentiranog napitka, a sadrži elemente koje aktiviraju rad jetara, bubrega i crijeva. Možete ga koristiti umjesto octa za salate ili kao dodatak juhama i varivima.

Potrebne su vam tri cikle srednje veličine, oguljene i razrezane na komade, četvrt šalice sirutke, žličica morske soli i filtrirana voda. Stavite ciklu, sirutku i sol u veliku posudu pa ulijte filtriranu vodu do vrha posude. Zatvorite i ostavite dva dana na sobnoj temperaturi prije nego što posudu prebacite u frižider. Kada iskoristite svu tekućinu možete dodati još vode i držati dva dana. Ova će tekućina biti slabija nego prva, ali ipak djelotvorna.

Jelena Lonić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci