Ruski kvas od cikle za čista jetra i dobro zdravlje

Iako nam se zimi čini da priroda ne daruje obilno, uvijek su nam na dohvat ruke sastojci koji su savršeni za održavanje imuniteta i zdravlja. Kako biste ostali vitalni i zdravi, a posebice ako vam je potrebna dodatna zaštita, ne možete pogriješiti s ciklom...

Kako biste pojačali njezine fantastične sposobnosti, pokušajte napraviti kvas od cikle koji će dodatno zaštititi i očistiti jetra i bubrege. Kvas je tradicionalni ruski recept fermentiranog napitka, a sadrži elemente koje aktiviraju rad jetara, bubrega i crijeva. Možete ga koristiti umjesto octa za salate ili kao dodatak juhama i varivima.

Potrebne su vam tri cikle srednje veličine, oguljene i razrezane na komade, četvrt šalice sirutke, žličica morske soli i filtrirana voda. Stavite ciklu, sirutku i sol u veliku posudu pa ulijte filtriranu vodu do vrha posude. Zatvorite i ostavite dva dana na sobnoj temperaturi prije nego što posudu prebacite u frižider. Kada iskoristite svu tekućinu možete dodati još vode i držati dva dana. Ova će tekućina biti slabija nego prva, ali ipak djelotvorna.

Jelena Lonić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci