Prirodni gel za otečene noge koji možete napraviti sami

Otečene noge prvi su znak loše cirkulacije i zadržavanja tekućine. Napravite hladni gel za noge koji poboljšava povratak krvi iz nogu u sistemsku cirkulaciju, što ublažava napetost i čak smanjuje nastajanje varikoznih vena

Poremećaj venske cirkulacije

Otečene noge prvi su znak loše cirkulacije i zadržavanja tekućine u bilo kojem dijelu nogu, uključujući i stopala, zglobove, listove i bedra. Noge najčešće otiču zbog vrućine, dugog stajanja, sjedenja i stanja kao što su debljina ili trudnoća, kada je opterećenje nogu preveliko, te kao posljedica upala i poremećaja u venskoj cirkulaciji.

Hladni gel za noge i tijelo uvelike će osvježiti, revitalizirati i poboljšati povratak krvi iz nogu u sistemsku cirkulaciju, što će ublažiti napetost i čak smanjiti nastajanje varikoznih vena.

Gel za otečene noge

50 g gela Aloe vere
10 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
5 kapi eteričnog ulja kamforovca ili paprene metvice
5 grama kristala mentola ili kamfora
žličica biljnog glicerina ili baznog ulja (maslinovo)

Pomiješati mentol s glicerinom ili uljem, a kad se rastopi, sve pomiješati s gelom Aloe vere i eteričnim uljima. Dobiveni gel staviti u posudu i držati u hladnjaku. Upotrijebiti prema potrebi.

Gel Aloe vere smanjit će bol i eventualnu upalu, zahvaljujući visokoj koncentraciji enzima i salicilne kiseline, te će duboko u kožu prenijeti sve ljekovite sastojke pripravka. Eterično ulje limunskog eukaliptusa smanjit će bolove i ukočenost u mišićima, a eterična ulja kamforovca i paprene metvice potaknut će cirkulaciju te pojačati osjećaj hlađenja i lakoće u nogama.

Mary Novosel, aromaterapeutkinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci