Pasta od kurkume: začin i lijek za male ozljede
"Zlatnom" se pastom mogu začiniti jela i napitci, a dobro ju je imati pri ruci i kao sredstvo za prvu pomoć kod malih ozljeda

Za samo nekoliko minuta možete napraviti pastu koja će vam biti višestruko korisna – kao začin i kao melem. Njome možete začiniti napitke tako da u šalicu tekućine umiješate ½ žličice paste. Dodate li joj malo soli i papra, odličan je začin za jela od povrća, mahunarki i/ili žitarica, a želite li je utrljati u neku namirnicu prije pripreme kako bi okus bio intenzivniji (npr. u tofu), osim soli i papra, dodajte joj i još malo ulja.
2 žlice mljevene kurkume
2 žlice kipuće, netom prokuhane vode
2 žličice kokosova ili maslinova ulja
Kurkumu stavite u zdjelicu ili posudicu. Najprije umiješajte kipuću vodu, a zatim i ulje. Do uporabe čuvajte u hladnjaku.
Ostali članci
-
'Bakin' recept za zdravlje: U manje od 5 minuta…
Ovaj starinski recept odličan je u sezoni prehlade i gripe
-
Upoznajte novi moćni antioksidans - poboljšava…
Kvercetin pripada skupini biljnih spojeva koji se nazivaju flavonoidi. Kao…
-
Čarobni eliksir za jačanje imuniteta
Ovaj jednostavan napitak za imunitet od limuna, đumbira, meda i kajenskog…
-
Napravite tinkturu od kurkume - eliksir koji jača…
Od samo četiri sastojaka i u nekoliko minuta pripremite tinkturu za jači…