Octom i vitaminom C protiv kandide

Žlica jabučnog octa razmućena u čaši vode i popijena prije svakog obroka zaustavlja razmnožavanje kandide, a pomaže i ekstrakt lista masline i vitamin C

Žlica jabučnog octa razmućena u čaši vode i popijena prije svakog obroka zaustavlja razmnožavanje kandide jer joj stvara neprijateljsko okruženje. Također se preporučuje i ekstrakt lista masline, kao posebno efikasno sredstvo koje sadrži oleuropein – antivirusni, antigljivični i antiparazitski sastojak.

Vitamin C bitno doprinosi jačanju imuniteta, no pred šećerom, kojim se kandida hrani, on je bespomoćan. Riječ je o vitaminu koji ima vrlo sličnu kemijsku strukturu kao i glukoza, zbog čega će se i šećer i vitamin C istom snagom boriti za ulazak u stanično tkivo. Stoga, vitamin C ne pomaže u borbi protiv prehlade i gripe ako se istovremeno konzumira više šećera u bilo kojem obliku. No uspijemo li uzimati više C vitamina nego glukoze, on će polako obuzdavati našu želju za slatkim – također jedan od simptoma koji nam ukazuju na to da je kandida ovladala našim organizmom.

Više o kandidi i načinima liječenja doznajte ovdje

Gabrijela Pajić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci