Masaža češnjakovim uljem osnažuje tijelo

Kao pravu blagodat za imunosni sustav Neil McNulty, irski fitoterapeut, naturopat i iridolog koji živi i radi u Zagrebu ističe i češnjak čiji ljekoviti sumporni sastojci sprečavaju „naseljavanje“ virusa te potiču organizam da se riješi nepoželjne sluzi i iscjedaka. Preporučuje i jednu posebnu masažu...

Svakodnevno stavljajte češnjak u jela, a možete ga uzimati i tako da pola žličice ili cijelu žličicu svježe nasjeckanog češnjaka pomiješate s medom. Dnevnu dozu češnjaka možete pojačati i tako što ćete ga uzimati u kapsulama, po jednu prije svakog obroka, ili pak tri kapsule prije spavanja, za prevenciju prehlade i gripe.

Od češnjaka jednostavno možete pripraviti i osnažujuće ulje za tijelo. Dodajte nasjeckani češnjak u maslinovo ulje te ostavite da odstoji na toplome mjestu nekoliko dana. Potom dodajte 5 kapi eteričnoga ulja čajevca na svakih 30 mililitara češnjakova ulja. U toplom prostoru, prije kupanja ili tuširanja, utrljajte ovu mješavinu po cijelom tijelu i ostavite 20 minuta, a potom isperite.

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci