Lijekovi za upalu mokraćnog mjehura

Kod žena se javljaju češće nego u muškaraca jer su njihovi mokraćni putevi kraći, kaže fra Jure Marčinković u knjizi narodnih recepata 'Ljekaruša' i preporučuje tri recepta

Uzroci upala mjehura su brojni, ali najčešći su oslabljena imunost, slaba odjeća, sjedenje na hladnom, hladne noge, previše uživanja u kofeinu i zastoj mokraće. Osim toga, upale mokraćnog mjehura mogu biti znak psihičkih i bračnih problema.

Čaj od vrijesovih cvjetova (Callunae vulgaris flores). U šalicu vrele vode stavite dvije male žlice cvjetova vrijesa, ostavite 10 minuta poklopljeno, procijedite te popijte toplo i na gutljaje, tri šalice na dan. Čaj uklanja upalu mokraćnog mjehura i pojačava izbacivanje pri smetnjama s prostatom.

Čaj od stolisnika (Achillea millefolium) U šalicu vrele vode stavite dvije male žlice stolisnikovih cvjetova i listova, ostavite 15 minuta poklopljeno te popijte toplo i na gutljaje, i to tri tjedna, tjedan dana pauzirajte pa ponovite kuru. Na dan popijte tri šalice čaja. Stolisnik tako možete piti 2-3 mjeseca pa napravite stanku od mjesec dana pa ponovo možete piti 2-3 mjeseca. Čaj pomaže ako je oslabio mišić mokraćnog mjehura. Preporučujem ženama da piju ovaj čaj. Osim što se njime liječi upala, jača se i maternica i trbuh.

Čaj od brezinih listova (Betula pendula folia). U šalicu vrele vode stavite dvije žličice svježih ili suhih brezinih listova, ostavite 15 minuta poklopljeno, procijedite te popijte toplo i na gutljaje, i to tri šalice na dan.

Fra Jure Marčinković iz knjige Ljekaruša, izdavač Profil

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci