Gersonov ljekoviti smoothie

Max Gerson bio je jedan od prvih koji su se zalagali za sokove kao način borbe protiv raka i drugih kroničnih bolesti. Ovo je njegov klasični recept koji se svaki dan poslužuje u Klinici San Diego u Kaliforniji. Najbolje je uzeti zelene kiselkaste jabuke; ne gulimo ih kako bi u soku ostala sva vlakna. Što se lisnatog povrća tiče, bilo bi najbolje upotrijebiti svježe, i to istoga dana kada ste ga kupili

Živimo užurbano, hranimo se s nogu i ponekad, ni uz svu volju, nemamo vremena za pripremu kompletnog, hranjivog obroka. Ipak, kako bismo tijelu vratili snagu i smanjili njegovu kiselost, važno je svakog dana u prehranu unijeti alkalne namirnice. A ima li jednostavnijeg načina od pijenja zelenih sokova i smoothieja? Austrijski doktor Stephan Domenig, ravnatelj klinike F. X. Mayr Health i veliki zagovornik alkalne prehrane, u svojoj knjizi donosi fine i jednostavne sokove za detoksikaciju organizma, a mi vam prenosimo jedan od njih:

½ zelene paprike
1 list blitve
1 zelena jabuka
3 lista crvenog kupusa
6 listova cikorije
3 lista salate romane
3 lista cikle
6 stabljika potočnice

Papriku prerežite popola, odstranite sjemenke i sredinu i narežite. Odstranite stabljiku s blitve. Jabuku prerežite popola, odstranite srčiku i koštice i krupnije je narežite. Sve veće listove natrgajte i sve sastojke stavite u sokovnik. Napitak izlijte u čašu.

Gersonova terapija - sokovi koji nose zdravlje

Što jesti, a što izbjegavati prema Gersonovoj terapiji

knjiga

 

Iz knjige dr. Stephana Domeniga Alkalni sokovi & smoothieji, Školska knjiga

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci