Detoks za zdrava pluća

Za zdravlje pluća važno je da svi organi pravilno funkcioniraju, a dodatnu potporu možemo mu dati kombinacijom biljnih sokova i čajeva. Evo trodnevnog detoksikacijskog programa za zdravlje pluća

Detoksikacijski režim za zdrava pluća vrlo je jednostavan. Prvog dana, prije odlaska na spavanje, popijte šalicu biljnog čaja. To će potaknuti uklanjanje toksina iz organizma te spriječiti zatvor, zahvaljujući čemu će pluća biti pošteđena dodatnog napora.

Drugog dana, prije doručka, popijte čašu vode sa svježim limunovim sokom. Iscijedite sok dvaju limuna te ga pomiješajte s 300 ml vode. Možete popiti i 300 ml soka od grejpa ili ananasa. Ti su voćni sokovi bogati prirodnim antioksidansima koji jačaju respiratorni sustav. Naravno, uvijek birajte sokove bez dodanih šećera. Između doručka i ručka popijte 300 ml soka od mrkve. To će umanjiti kiselost krvi (alkalizirat će je), što je nužno za režim čišćenja pluća.

Trećeg dana, prije odlaska na spavanje, popijte 400 ml soka od brusnica. Tim se dijelom tretmana smanjuje broj bakterija u plućima.

Detoksikacijsko djelovanje pojačat će 20-minutna topla kupka te inhalacija: u posudu s vrućom vodom ukapajte 5 do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, nagnite se nad nju, glavu pokrijte ručnikom te udišite paru dok se voda ne ohladi.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci