Čarobna moć eteričnog ulja čajevca

Pronađeno u šumama Australije, ulje stabla čajevca pravi je antiseptički eliksir, a Aboridžini su njegove dobre strane otkrili još prije 3000 godina. Donosimo vam savjete kako isprobati učinkovitost ovog ljekovitog ulja...

Zbog nevjerojatnih zacjeljujućih svojstva, postalo je popularan sastojak mnogih proizvoda za njegu. Koristiti možete i samo ulje, koje se u Hrvatskoj može naći u svim boljim ljekarnama i biljnim drogerijama. 

Borba protiv akni

Istraživanja su pokazala da je ulje čajevca jednako učinkovito kao i benzoil peroksid, sastojak mnogh krema protiv akni. Razlika je što prirodno ulje djeluje bez nuspojava poput crvenila i ljuštenja kože, a smanjuje prozvodnju sebuma i bori se protiv bakterija.

Svježiji dah

Ako ga upotrebljavate za ispiranje usta, čajevac pomaže odagnati loš zadah, plak, upaljene desni i gingivitis. Njegova antibakterijska svojstva ubijaju bakterije u ustima i smanjuju bol i iritaciju.

Sjajna kosa

Sanjate li o dugim kovrčama Zlatokose, australsko ulje može pomoći. Ubrzava rast kose, pomaže u čišćenju folikula i njeguje korijene vlasi. Za tretman je dovoljno uzeti nekoliko kapi ulja i umasirati ih u vlasište.

Porezotine

U žurbi ste se slučajno porezali prilikom depilacije? Kako bi spriječili infekciju, nekoliko kapi ulja stavite na pamučnu vatu i pritisnite na bolno mjesto dok ne nestane peckanje.

Osip

Kožni osip može se tretirati prirodnom kombinacijom ulja čajevca i kokosa. Egzotična mješavina ulja nekoliko puta dnevno nanosi se na mjesta pogođena osipom.

Izvor: Elle.hr 

Ostali članci