Biljne kapi za plivačko uho

Osvježenje u plivanju i ronjenju može dovesti do neugodne akutne infekcije vanjskoga slušnog kanala - takozvanoga plivačkog uha, tegobe s kojom se susreću i djeca i odrasli...

Kako voda u uhu može biti uzrok ušne infekcije, nakon plivanja dobro osušite vanjski dio uha ručnikom. Ako je potrebno, da biste iz uha izbacili nakupljenu vodu, nagnite glavu u stranu i blago zatresite. Na bazenu uši možete osušiti pomoću sušila za kosu, koje podesite na najnižu brzinu, na hladno i držite dalje od uha.

Ako i nakon toga osjećate vodu u uhu, pulsiranje ili bol, poslužite se domaćim lijekom - prepolovite list čuvarkuće, iscijedite sok i ukapajte nekoliko kapi u uho. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, potom glavu okrenite kako bi tekućina izašla. Na jednak način može pomoći i maslinovo ulje. Nekoliko kapi blago zagrijana ulja ukapajte u uho, držite oko pet minuta, a zatim okrenite glavu da ulje iscuri. Ta ljekovita zlatna tekućina ostavit će mastan film čime će spriječiti zadržavanje vode i prevenirati nove upale.

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci