Aromaterapija za pse: prirodna pomoć za brojne tegobe

Aromaterapijski pripravci uspješno potiču prirodne mehanizme samoizlječenja, preveniraju i olakšavaju niz različitih problema. Njima se može na prirodan način njegovati koža i dlaka pasa

Veterinarka i aromaterapeutkinja

Aromaterapiju, odnosno holističko liječenje eteričnim uljima, mnogi su posljednjih desetljeća mogli upoznati ili iskušati, međutim aromaterapijski pristup liječenju kućnih ljubimaca kod nas je još novost.

Time se bavi Tanja Majcen, zagrebačka doktorica veterine i holistička aromaterapeutkinja za pse. Oduševljena je ovom holističkom metodom koju smatra jednom od najdragocjenijih i najučinkovitijih načina prevencije i tretmana različitih indikacija kod pasa te iskonskog povratka prirodi, kojem psi u svojoj suštini primarno teže.

Bez nuspojava

Aromaterapija izvrsno nadopunjava konvencionalnu veterinarsku medicinu pa zajedno čine jedinstven pristup zdravlju pasa. Iz dugogodišnjeg iskustva u primjeni aromaterapije na psima, Tanja Majcen tvrdi da je za mnoge fizičke i emocionalne probleme dostatna kao samostalna terapija, a potpuno je neškodljiva i ne izaziva nikakve nuspojave. S druge strane, može biti idealna potporna terapija konvencionalnom pristupu, čime se ubrzava ozdravljenje i skraćuje davanje konvencionalnih lijekova.

Aromaterapija se može primijeniti dermalno (utrljavanjem, masažom, šamponima, sapunima ili sprejevima) te inhalacijski (pomoću difuzora) ili oralnim pripravcima. Ovakvi aromaterapijski pripravci uspješno potiču prirodne mehanizme samoizlječenja, preveniraju i olakšavaju niz različitih problema.

Koža, uši, želudac, strah...

Njima se može na prirodan način njegovati koža i dlaka pasa, tretirati atopijski i alergijski dermatitis, pomoći kod upale ušiju, zubnog plaka i kamenca, pododermatitisa (upale kože na šapama), gastrointestinalnih tegoba, bolesti vožnje, artritisa, inkontinencije, uznemirenosti, straha od buke, odlaska veterinaru...

Kako je u tijeku sezona krpelja, koji prenose izuzetno opasnu bolest piroplazmozu, Tanja Majcen vlasnicima pasa predlaže da iskušaju jednostavan recept za prirodni repelentni sprej koji odbija nametnike i sprečava da dođu na psa. Svidjet će vam se i dodatni efekti jer sprej predivno njeguje dlaku i kožu te na psa djeluje umirujuće.

Sprej protiv krpelja i buha za pse

Više o aromaterapiji za pse pogledajte na Facebook stranici Aromadog - aromaterapijski pripravci za pse.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci