Anthony William: Kupušnjačama protiv raka

Kupušnjače, kao što su kupus, raštika, brokula, cvjetača, prokulica, kelj, rikola i listovi gorušice, iznimno su djelotvorne u prevenciji i borbi protiv mnogih vrsta raka, uključujući rak dojke, reproduktivnih organa (jajnika, maternice i grlića maternice), mozga, crijeva i pluća, kaže medicinski medij Anthony William u knjizi 'Hrana koja mijenja život'. Doznajte više...

Medicinski medij Anthony William - čovjek koji će vas šokirati

Posebno dobre za pluća

Posebice su kupušnjače dobre za zdravlje pluća, a zahvaljujući visokom udjelu sumpora koji sadrže, sve povrće koje pripada ovoj skupini obnavlja i stimulira rast tkiva pluća. Sumpor je jedini mineral koji se grana u svoje druge oblike – to je kemijski proces koji je znanost samo površno razotkrila i koji tek treba rastumačiti. Oni zajedno prodiru u tkivo pluća i potiču rast te regeneraciju i iscjeljenje ožiljkastog tkiva pluća. Također, kupušnjače su bogate vitaminima B, A, C, E i K.

Plus:

  • Cvjetača i alge zajedno se pretvaraju u moćno sredstvo detoksikacije koje pomaže da se iz osjetljivih endokrinih žlijezda izluče klor, fluor i radioaktivni otrovi.
  • Jedan način da uživate u toj ukusnoj kombinaciji jest da u sjeckalici usitnite sirovu cvjetaču pa je koristite umjesto riže u svicima od nori alge.
  • Jabuke i crveni kupus, kad ih jedemo zajedno, osobito su djelotvorni u čišćenju od bakterija, glista i drugih parazita te virusa iz jetre, slezene i crijeva.
  • Kad je jedete sa šparogama, brokula pojačava antikancerogeno djelovanje tvari sadržanih u šparogama. Također, pojačava djelovanje fitokemikalija iz šparoga u bubrezima i pročišćava ih.

Recept: AZIJSKA SALATA S KELJEM
(za 2 porcije)
Treba znati da ova salata, kad stoji u hladnjaku, postaje sve bolja i bolja jer se sastojci sve više prožimaju. Pripremite li veću količinu, imat ćete ukusan ručak za iduća dva dana. Trik u pripremi ove salate jest da kelj treba jako gnječiti sve dok ne omekša. A kad pojedete prvi zalogaj, shvatit ćete da se trud posve isplatio!
¼ šalice sirovog tahina
¼ jalapeño paprike, bez sjemenki
¼ šalice svježe iscijeđenog soka limete
1 češanj češnjaka
½ šalice svježih listova korijandra
2 datulje bez koštica
2 šalice oguljene i na kockice narezane tikvice
2 glavice narezanog kovrčavoga kelja,
1 šalica narezanog crvenoga kupusa,
3 mlada luka, nasjeckana
sezamove sjemenke (prema želji)

Za nadjev, u blenderu miksajte prvih 7 sastojaka sve dok se dobro ne prožmu. Po potrebi, dodajte malo vode, kako biste dobili glađu teksturu. Utisnite mješavinu u listove kelja, sve dok kelj dobro ne omekša. Na kraju dodajte crveni kupus, mladi luk i sezamove sjemenke (po želji).

Pročitajte i druge recepte iz knjige 'Hrana koja mijenja život':

Datulje kao lijek za probavni sustav

Klice i mikrozelenje za hormonsku ravnotežu (i zauzimanje za sebe)

Kruške kao lijek za gušteraču (i izdaju)

Recepti i fotografija: Iz knjige Anthonyja Williama ‘Medicinski medij: Hrana koja mijenja život’

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci