Anthony William: Datulje kao lijek za probavni sustav

Evo što o ovom vrijednom voću kaže medicinski medij Anthony William u svojoj knjizi 'Hrana koja mijenja život'

Medicinski medij Anthony William - čovjek koji će vas šokirati

Čudo za crijeva

Datulje su izuzetno dobra hrana za probavni sustav. Kao jedna od namirnica s najsnažnijim antiparazitskim djelovanjem, datulje na sebe vežu, uništavaju i iz tijela putem probavnog trakta iznose parazite, kvasce, plijesan i druge gljivice te teške metale, štetne bakterije, viruse i druge otrovne patogene.

To ih svojstvo čini najučinkovitijim sredstvom protiv nabujale kandide – unatoč naširoko poznatoj, neistinitoj informaciji da hrane kandidu. Datulje, također, podupiru proces ponovne uspostave peristaltike crijeva, vraćaju im normalnu funkciju nakon crijevnih bolesti čija je posljedica nemogućnost pravilne eliminacije neprobavljene i trule hrane iz crijeva.

Iznimno zdrava hrana za srce i nadbubrežne žlijezde

Također su idealne za sportaše i ostale aktivne osobe. Sadrže visoku razinu kalija i voćnoga šećera, savršenih tvari za mozak i mišiće koji koriste glukozu kao gorivo tijekom tjelovježbe.

Sadrže gotovo 70 bioaktivnih minerala (puno veći broj minerala nego što je to dokumentirano) koji podržavaju zdravlje nadbubrežnih žlijezda kako bi lakše obavljale svoje funkcije. Izuzetno su zdrava hrana za srce zahvaljujući rekordno visokim i dosad nepoznatim količinama aminokiselina.

Aminokiseline u datuljama, kao što je leucin, podižu količinu kalija na najvišu razinu, što je važno za održavanje i jačanje mišića i živaca. To također sprečava širenje mliječne kiseline tijelom u trenucima stresa. Datulje imaju i antikancerogena svojstva, pa bi trebale biti obavezna hrana za sve koji žele spriječiti bolest i postići optimalno zdravlje.

Plus:

  • Da biste iskusili maksimalan učinak datulja, u jednom danu pojedite od četiri do šest komada.
  • Želite li bolji san, dva sata prije odlaska na noćni počinak pojedite jednu datulju.
  • Za dublji doživljaj svoje najdraže meditacije, pojedite tri datulje prije nego što počnete meditirati.

GRANOLA OD SIROVIH DATULJA
(za 1 - 2 porcije)
Ovaj je recept savršen za sve koji su stalno u pokretu. Pripremite veću količinu, stavite u staklenku i spremite u hladnjak pa ćete uvijek imali spremnu užinu. Kombinacija slatkog i slanog prijat će cijeloj obitelji. Možete je jesti kao užinu, samu ili uz smoothie ili zdjelu voća.

2 šalice datulja, bez koštica
¼ šalice kokosova brašna
¼ šalice badema
¼ žličice morske soli
Sve sastojke miksajte u blenderu dok ne dobijete smjesu grublje teksture. Granolu stavite u staklenku i čuvajte u hladnjaku, najdulje dva tjedna.

Pročitajte i druge recepte iz knjige 'Hrana koja mijenja život':

Kupušnjačama protiv raka

Klice i mikrozelenje za hormonsku ravnotežu (i zauzimanje za sebe)

Kruške kao lijek za gušteraču (i izdaju)

Recepti i fotografija: Iz knjige Anthonyja Williama ‘Medicinski medij: Hrana koja mijenja život’

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci