Tamara Dabinović: Matcha latte za lijepu kožu

U svijetu ljepote često se kao odličan pomlađujući sastojak spominje zeleni čaj, a novost u nas je matcha, vrsta zelenoga čaja u prahu koji je jedan od najpoznatijih prirodnih preparata za povećanje energije. Zbog obilja antioksidansa Tamara Dabinović, ravnateljica zagrebačke Makronove, pije ga svakodnevno, kao i zbog njegova učinka na ljepotu

Svakodnevno pijem matcha latte, odličnu zamjenu za kavu. Naime, japanski matcha zeleni čaj snažan je energetski booster koji ima efekt osvježenja, ali na nježan i mek način. Za matchu kažu da krije tajnu ljepote japanskih žena, a i ja sam osjetila njegovu moć detoksikacije.

Matcha, naime, sadrži moćan antioksidans, vrstu katehina, poznatijeg i kao epigalokatehin galat (EGCG). Katehin je, kad je riječ o blokiranju oksidacijskog stresa, snažniji od vitamina E i C, a upravo ovaj sastojak matcha čaja, uz ostale mikronutrijente, pomaže koži da izgleda zdravo i njegovano te dobije zdrav sjaj. Otkrila sam da je matcha, osim kao napitak, izvrsna i u obliku antioksidacijske maske za lice.

Primijetila sam, također, da, kad pijem matcha latte, imam manju potrebu za slatkim, što je odlično za održavanje linije. Kako matcha potiče metabolizam i brže sagorijevanje masnoća, moram reći da se, otkad redovito pijem matcha latte, osjećam lagano i energizirano, a bez nuspojava koje sam osjećala kad mi je dnevni ritual bio ispijanje kave.

Tamarin recept za matcha latte

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci