Smoothie koji stabilizira šećer u krvi

Uzroci debljanja su različiti, stoga nema univerzalnog dijetetskog programa koji bi mogao svima pomoći da smršave, a najpopularnije dijete koje obećavaju brz i vidljiv gubitak težine najčešće su nezdrave. Ipak, postoji trik koji je primjenjiv na sve, kaže dr. Lejla Kažinić Kreho

Za gubitak kilograma te pritom i održavanje zdravlja i vitke linije najučinkovitiji su oni redukcijski programi koji stabiliziraju šećer u krvi pa je zato pri izboru namirnica važno voditi brigu o glikemijskom indeksu hrane, tj. brzini kojom određena hrana otpušta šećer u krv. Idealnih težina ima onoliko koliko i ljudi, a vaša je idealna težina ona koja smanjuje rizik obolijevanja od degenerativnih bolesti, često povezanih s viškom kilograma i procesom starenja.

Zamijenite naviku pijenja kave redovitim pijenjem zelenog alkalnog smoothieja. Za nekoliko dana primijetit ćete anti-age efekt na koži, a ovaj će napitak ujedno ubrzati vaš metabolizam.

Recept za smoothie

pola krastavca
manji korijen celera
šaka mladog špinata ili mlade blitve
½ zrelog avokada
1 žličica mljevenih suncokretovih sjemenki,
1 žličica mljevenih sezamovih sjemenki

U sokovnik ubacite krastavac, jabuku, celer i špinat te napravite sok. Dodajte vilicom dobro izgnječen avokado i sjemenke te sve dobro izmiješajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

Dr. Lejla Kažinić Kreho

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci