Smoothie koji stabilizira šećer u krvi

Uzroci debljanja su različiti, stoga nema univerzalnog dijetetskog programa koji bi mogao svima pomoći da smršave, a najpopularnije dijete koje obećavaju brz i vidljiv gubitak težine najčešće su nezdrave. Ipak, postoji trik koji je primjenjiv na sve, kaže dr. Lejla Kažinić Kreho

Za gubitak kilograma te pritom i održavanje zdravlja i vitke linije najučinkovitiji su oni redukcijski programi koji stabiliziraju šećer u krvi pa je zato pri izboru namirnica važno voditi brigu o glikemijskom indeksu hrane, tj. brzini kojom određena hrana otpušta šećer u krv. Idealnih težina ima onoliko koliko i ljudi, a vaša je idealna težina ona koja smanjuje rizik obolijevanja od degenerativnih bolesti, često povezanih s viškom kilograma i procesom starenja.

Zamijenite naviku pijenja kave redovitim pijenjem zelenog alkalnog smoothieja. Za nekoliko dana primijetit ćete anti-age efekt na koži, a ovaj će napitak ujedno ubrzati vaš metabolizam.

Recept za smoothie

pola krastavca
manji korijen celera
šaka mladog špinata ili mlade blitve
½ zrelog avokada
1 žličica mljevenih suncokretovih sjemenki,
1 žličica mljevenih sezamovih sjemenki

U sokovnik ubacite krastavac, jabuku, celer i špinat te napravite sok. Dodajte vilicom dobro izgnječen avokado i sjemenke te sve dobro izmiješajte. Ako je potrebno, dodajte malo vode.

Dr. Lejla Kažinić Kreho

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci