Kvasomanija: Knjiga o pečenju kruha i peciva s domaćim kvasom

Mlada slovenska autorica Anita Šumer Kvasomanijom nas uvodi u već pomalo zaboravljen svijet pečenja s domaćim kvasom i otkriva nam tajne zdravog i ukusnog kruha naših baka. No Anita s domaćim kvasom ne priprema samo kruh, već je osmislila mnoštvo maštovitih i ukusnih recepata za slane i slatke delicije

Kvasomanija otkriva svijet tradicionalnog načina pečenja s domaćim kvasom u kojem se brašno, voda i sol pretvaraju u očaravajući kruh.

S obzirom na to da proizvodi s domaćim kvasom sadrže manje glutena i više vitamina i minerala te imaju niži glikemijski indeks od proizvoda s pekarskim kvascem, hranjiviji su, lakše probavljivi i zdraviji za našu crijevnu floru.

Iskušajte Anitin heljdovac s orasima, raženi kruh, pizzu, brioš, slanu ili slatku pletenicu, začinjena peciva, veganski kruh od banane, voćni kolač, kroasane i još mnogo receptura koje je pripremila za vas.

Kvasomanija je bogato ilustrirana knjiga koja će sve one koji se prvi put susreću s ovakvim načinom pečenja detaljno uputiti u svaku fazu tog procesa: od uzgoja startera i pripreme kvasa preko miješenja i oblikovanja tijesta do ukrašavanja i pečenja.

Zahvaljujući maštovitim tehnikama ukrašavanja, Anita Šumer postala je globalna zvijezda društvenih mreža, a svoje bogato iskustvo s pripremom domaćeg kvasa i pečenjem strastveno prenosi brojnim „kvasomanima“ diljem svijeta.

O Anitinoj knjizi rekli su:

"Pozivam vas da se usudite započeti, a čak i ako pogriješite, ne posustajte. Uronite ruke u brašno i tijesto jer Anitine smjernice imate, a njezin kruh zasigurno će nasmiješiti sve one kojima ga poslužujete."  – HRVOJE PETRIĆ, gastronovinar

"Anita živi umijeće domaćeg kvasa. Koliko ga poštuje i voli, toliko i uživa poučavati druge kako se s njime radi."  – PETRA JELENIĆ, slastičarka

"Umjetnica čije je platno kruh." – BORED PANDA

"Ova slovenska pekarica stvara prekrasna umjetnička djela na kruhu." – BUSINESS INSIDER

knjiga

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci