Koju ribu kupiti?

U online vodiču www.kojuribukupiti.org možete naći korisne savjete o odabiru ribe (ovisno o njezinoj veličini, vrsti uzgoja, mjestu ulova...), kao i recepte poznatih svjetskih kuhara koji će vas nadahnuti da unesete malo raznolikosti u svoju prehranu...

„Svemir je beskonačan, mora nisu“, upozorio je Danijel Kanski, stručnjak za ribarstvo iz WWF Adria. „Ribe u morima ima sve manje i ako ne prestanemo s pretjeranim izlovom, do 2048. mogle bi u potpunosti nestati“, dodao je u povodu još jedne akcije u sklopu projekta Fish Forward, kojim svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF nastoji podići svijest o održivom ribarstvu. Nisu samo ribari ti koji mogu učiniti promjenu.

Svatko od nas kao kupac, i to bez odricanja od morskih specijaliteta, može pomoći da mora i oceani ponovo postanu bogati životom. To promiče i ambasadorica projekta Fish Forward Ana Grgić, glavni šef kuhinje Esplanade, koja za svoje gastronomske delicije koristi samo ribu iz održivog uzgoja.

A kako to učiniti i vlastitoj kuhinji, saznajte u online vodiču www.kojuribukupiti.org na čijim stranicama možete naći korisne savjete o odabiru ribe (ovisno o njezinoj veličini, vrsti uzgoja, mjestu ulova...), činjenice i anegdote iz ribljeg svijeta, kao i recepte poznatih svjetskih kuhara koji će vas nadahnuti da unesete malo raznolikosti u svoju prehranu.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci