Izbjegavajte rafiniranu sol

Kad je riječ o upotrebi soli u prehrani, prevladavaju upozorenja da prekomjeran unos povisuje krvni tlak i povećava rizik razvoja srčanih bolesti, no treba paziti i na kakvoću soli. Evo što o tome kaže nutricionistkinja Anita Šupe

„Najzdravija je prirodna, nerafinirana morska sol koja sadrži više od 80 minerala i elemenata u tragovima, za razliku od rafinirane soli koja sadrži samo natrij i klorid, uz štetne aditive. Budući da su za metabolizam natrija potrebni i drugi minerali, kojih u rafiniranoj soli nema, njegova se količina u organizmu previše povećava. Prirodna morska sol treba nam, među ostalim, i za hormonsku ravnotežu, normalan rad štitnjače i nadbubrežnih žlijezda, metabolizam, probavu...“, navodi nutricionistkinja Anita Šupe.

Nerafinirane i nejodirane soli - bogati izvori minerala

Ivana Vodogažec

Preporučujemo

Ostali članci