Hrana za mladolikost

Roxy Dillon, engleska znanstvenica i zagovornica holističke njege kože, čiju je knjigu o prirodnoj ljepoti objavila i Planetopija, za Sensu otkriva tajne dobrog izgleda koji ne ovisi o godinama, nego o našoj spremnosti da svakog dana posvećujemo dužnu pažnju svome tijelu. Evo što kaže o povezanosti prehrane i izgleda...

Intervju Rpxy Dillon: Prirodni recepti uz pomoć kojih u 60-oj izgledam kao da sam u 30-ima

Što potajno krade našu ljepotu i mladost?
Nezdrava hrana! Ona ima najtoksičniji utjecaj na tijelo, posebice šećer. Kada se probavlja, šećer uzrokuje disfunkciju staničnog i hormonskog sustava. Svaki put kada jedemo ili pijemo nešto što obiluje rafiniranim šećerom, razine šećera u krvi enorm­no porastu, što tijelo mora odmah regulirati ispuštajući određenu dozu inzulina. S vremenom naše stanice postanu gotovo imune na inzulin, a to može uzrokovati nastanak dijabetesa tipa 2, kada stanice ne uspijevaju iz krvi maknuti višak šećera koji tada, u formi glukoze, ostaje kolati u krvi, nanoseći štetu vitalnim organima.

Kako se hranite, kojih pet namirnica uvijek imate u svojoj kuhinji?
Avokado, istočnjački specijalitet sezam-halvu, nemasni jogurt, kvalitetan kruh od cjelovitog brašna i med.

Propagirate zdravu prehranu i sami se zdravo hranite, konzumirate li uz to kakve dodatke prehrani?
Radije konzumiram bilje nego dodatke prehrani, no činim iznimku jedino s tekućim vitaminom E jer ima blagotvoran utjecaj na ženski hormonski sustav. Istraživanja su pokazala da vrlo djelotvorno poboljšava plodnost – što znači da je odličan i za optimalno hormonsko funkcioniranje organizma.

Roxy Dillon: Biljni pripravci koji pomlađuju tijelo iznutra i izvana

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci