Helena Malogorski: Važno je postupno privikavanje na sirovu hranu

Helenu Malogorski, popularnu Instagram blogericu koja promovira trend sirove hrane, upitali smo o poslu kojime se bavi, te što bi savjetovala ljudima koji razmišljaju o prelasku na sirovu prehranu

Helena, koje su niti vodilje i ciljevi vašeg projekta Blendologia i obiteljske tvrtke Gen?

Gen je naša obiteljska tvrtka koju je osnovala moja mama, inače inovator biljnih dodataka prehrani. Svi proizvodi su 100% prirodni i cilj im je djelovati na određene zdravstvene tegobe (debljina, želučani problemi, visoki krvni tlak, nesanica itd.), ali bez nuspojava.

Blendologia je zamišljena kao savjetodavna mreža koja bi pomogla ljudima da osvijeste zdrav način života, promijene prehrambene navike te napuste obrasce ponašanja koji ih dovode do lošeg psihofizičkog stanja.

Sinergija Blendologie i Gena stvara jedan holistički pristup, koji vrlo brzo pomaže ljudima da se vrate prirodi i ponovo osjete izgubljenu životnu radost i optimizam.

Imate li neki savjet za ljude koji razmišljaju o prelasku na sirovu prehranu?

Ja nikada nisam za drastične promjene (osim kada se radi o bolesti), pa bih rekla da je najbitnije postupno navikavati organizam na sirovo. Svakako bi to najprije bilo konzumiranje jutarnjeg zelenog soka umjesto klasičnog doručka. Za njegovu pripremu je dovoljno svega nekoliko minuta, što većina ljudi vidi kao prednost pa im priprema jednog ovakvog laganog i hranjivog obroka brzo ulazi u naviku.

Nadalje, izuzetno je bitno stvoriti naviku konzumiranja svježih salata uz ručak i večeru, što je također nešto što se brzo usvaja i ima ogromne dobrobiti za naše zdravlje. Također je vrlo bitno paziti na kombiniranje namirnica, paziti da se voće jede ujutro, na prazan želudac, itd.

Ako osjetite nadutost, težinu, usporenu probavu - to je znak da nešto ne radite kako treba i da vam ovakav način prehrane može donijeti više štete nego koristi, pa se svakako dodatno educirajte kod stručnjaka za zdravu hranu.

Nekoliko sirovih obroka tjedno čini čuda

Helenu Malogorski, osim na Instagramu, možete pratiti i i na Facebook stranici Blendologia&Gen te na njenom YouTube kanalu Blendologia Croatia. Zajedno s majkom vodi tvrtku Gen koja se bavi prodajom samoniklog, jestivog bilja i biljnih dodataka prehrani, te vodi projekt Blendologia čija je svrha educiranje o sirovoj prehrani.

helena malogorski

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci