Galaktička dijeta: Kako transformirati svoj odnos prema hrani i trajno izgubiti kilograme

Preplavljeni smo dijetama koje su, dugoročno gledano, neučinkovite, a neke od njih nisu ni bezopasne. Brzog rješenja nema, ali na sreću postoji alternativni pristup koji uključuje svjesniji pristup hrani - ne samo da topi kilograme već razvija ljubav prema nama samima

Hrana kao odgovor na duboka emocionalna stanja

Koliko ste puta do sada bili na dijeti? Koliko ste puta pokušali smršavjeti? Koliko ste puta pročitali o novoj dijeti ili poslušali frendicu i što je njoj pomoglo i rekli: "Eh, to je za mene. Ovaj put ću uspjeti!".  I niste uspjeli. Krivili ste dijete, nedovoljno vremena, stresan posao. 

E book COVERAko ste opterećeni hranom, okrećete se hrani kada se osjećate nelagodno, usamljeno, tužno, nesretno, ako ste gubili i dobivali na težini ni sami ne znate koliko puta. Ako ne volite svoje tijelo. Ako mislite da vas ograničava da živite svoj život u potpunosti. Prejedate se, izgladnjujete, imate promjene ponašanja, probavne probleme. 

Ako ste prošli sve to, treba vam drukčiji put, onaj koji će otkriti onu drugu, neistraženu stranu vas. Stranu koju ste do sada skrivali ispod hrane. Emocija koje ste hranili, prouzročenih mislima. Možda ih niste bili svjesni, ali tijelo je svojim bujanjem ukazivalo na njih.

 Vrijeme je da prebacite fokus s dijeta i vježbanja i stavite naglasak na promjenu u sebi. Jer, hrana ne služi samo da bi zadovoljila glad, već i kao odgovor na duboka emocionalna stanja koja najčešće ne prepoznajemo.

Galaktička dijeta koju sami birate

Primjenjujući na sebi ovakav mindfulness pristup prehrani i cjelokupnom stilu života, mindfulness stručnjakinja Dubraka Fazlić je izgubila 37 kilograma viška, o čemu smo pisali ovdje. Sada je svoju priču, kao i detaljne savjete o tome kako joj je to pošlo za rukom objedinila u e-priručniku 'Galaktička dijeta - Vodič kako voljeti i podržavati sebe' koji je netom objavljen.

Dubravka FazlićDubravka Fazlić"Ovaj priručnik namijenjen je svima onima koji se (neprestano) bore s viškom kilograma, ali i svima drugima koji iz svog odnosa prema hrani žele naučiti nešto više o sebi. U njemu je predstavljen moj osobni put i praktične vježbe iz različitih metoda osobnog razvoja koje primjenjujem u svom osobnom i profesionalnom životu", napisala je autorica u uvodu priručnika.

Zašto galaktičke dijeta? "Pogledom unutar sebe otvaramo se za izvorno značenje riječi dijeta (grč. diaitao liječim, diaita lat. diaeta način života) koja predstvalja uredan način života - s obzirom na hranu, piće, spavanje i odmaranje", pojašnjava autorica dodajući da je svatko od nas galaksija za sebe jer samo mi najbolje znamo što nama odgovara.

"Voljela bih da priručniku pristupite otvorena uma i uz njega radoznalo istražujete svoj unutarnji svijet. Iz njega prihvatite ono što vam odgovara i znajte da je u redu i ako vam ništa ne odgovara. I to će obogatiti vaš put prema sebi", zaključila je autorica.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci