Prirodno pomlađivanje lica

Samo je na vama da odaberete kako želite starjeti! Nikad nije bilo više opcija za "brisanje" bora nego danas

Možete se odlučiti za uklanjanje bora uz pomoć estetskog zahvata ili uštrcavanje botoksa. Na raspolaganju vam je i kemijski piling, mikroderomoabrazija kisikom ili laserski tretman. Ako se odlučite za anti-age kreme, serume protiv bora i preparate za smanjenje mimičkih bora, onda pripazite i na prehranu i životni stil. A možete i ne učiniti ništa od navedenog, već umjesto toga zavoljeti promjene koje se s vremenom događaju na vašoj koži.

Joga  za lice

Riječ je o jogi lica koja održava tonus kože. Ako se iz bilo kojeg razloga ne koristimo dovoljno mišićima lica, primjerice zbog pretilosti, oni se opuštaju, a lice postaje mlohavo. Joga za lice temelji se na posebnim kretnjama mišića, od laganog osmijeha do grimasa, ali i masaže. Koži ćete vratiti gipkost, a vaše lice će iznova zasjati. Iako masaža lica ne može ukloniti postojeće bore, može pomoći u prevenciji da bi koža djelovala čvršće i mlađe. Ne morate odlaziti u kozmetičke salone ili wellness centre, masirati se možete i kod kuće. Poboljšat ćete cirkulaciju i dobiti glatku i vitalnu kožu.

Vježbe za pomlađivanje

Laser vs. akupunkturne igle

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini lice je pokazatelj rada svih unutarnjih organa. Upravo se starenje kože, a time i nastanak bora, dovodi u vezu s pomanjkanjem energije u meridijanu pluća, pa se u tretiranju bora možete odlučiti i za akupunkturu. No kako takav tretman kod pacijenta može izazvati nelagodu i ponekad laganu bol, danas se sve više primjenjuje tzv. laserska akupunktura. Laser pozitivno biološki djeluje na tkivo, čini kožu elastičnijom, djeluje izravno na stanice i na taj način poboljšava metabolizam i potiče iskorištavanje hranjivih tvari. Duboke se bore ne mogu u potpunosti ukloniti, ali postaju manje izražene.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci