Dodaci prehrani koji pomlađuju

U novoj Sensi u temi Prirodni botoks pročitajte kako zadržati mladolikost uz pomoć moćnih biljnih aktivnih tvari, vježbi za lice, zdrave prehrane i meditacije. Mi vam otkrivamo dodatke prehrani koji pomlađuju...

Dodaci prehrani mogu utjecati na pomlađivanje tijela iznutra, ali i izvana, jačajući obrambene mehanizme kože, ali i potpomažući njenu regeneraciju. Neki od tih sastojaka mogu se dodati maskama za lice i primjenjivati izvana, no svakako ih uvrstite i u svoju prehranu.

Vitamin C nužan je za proizvodnju kolagena i regulaciju produkcije sebuma te uništava slobodne radikale koji ubrzavaju proces starenja. Upravo zato dovoljna opskrba organizma vitaminom C olakšava zarastanje rana i ubrzava regeneraciju kože.

Lišće mladog ječma (zelena magma) sadrži aktivne enzime, antioksidanse, vitamine C, E, B1, B2, B3 i B6, klorofil i brojne aminokiseline koje ubrzavaju zarastanje i obnovu kože.  

Alga spirulina bogata je esencijalnim mineralima i oligoelementima te beta-karotenom – prirodnim antioksidansom. Može nadomjestiti preporučenu dozu vitamina A koji ubrzava zarastanje rana i regeneraciju kože.

Shitake gljive sadrže minerale poput željeza koje potpomaže uklanjanje mrtvih stanica kože, kalcija koji reguliranjem lipida štiti kožu od vanjskih utjecaja te vitamine B grupe koji reguliraju rad žlijezda lojnica i potiču obnovu kolagena u koži.

Matična mliječ sadrži rijetku vrstu nezasićene masne kiseline 10-HDA koja stimulira proizvodnju kolagena i štiti kožu od prijevremenog starenja izazvanog ultraljubičastim zračenjem. Vitamini B kompleksa i brojne aminokiseline iz matične mliječi dubinski vlaže kožu i uravnotežuju njezinu pH vrijednost.

Ginseng se naziva i korijenom života. Aktivne tvari ove biljke ginsenozidi pojačavaju mikrocirkulaciju i potiču bržu izmjenu tvari u koži koja postaje čvršća i sjajnija.  

Mary Novosel

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci