Joga kod kuće: Kakav treba biti vaš kutak za vježbanje

Jogu je idealno vježbati ujutro. No čak i kad se u blizini tako rano održavaju satovi joge, najčešće nije izvedivo otići na njih prije posla ili bi inzistiranje da se to učini izazvalo toliko stresa da bi postalo kontraproduktivno. Uredite vlastiti kutak za jogu kod kuće

Uz malo truda i savjete Hannah West, američke autorice tekstova u uređivanju doma, može se urediti vlastiti kutak za vježbanje joge kako bismo dan počeli smireni i u dodiru sa samima sobom, a istodobno podigli svoju energiju i metabolizam.

Iako vam ne treba mnogo mjesta, trebate ga dovoljno da se možete rastegnuti. Ako je potrebno, malo promijenite raspored namještaja ili iskoristite priliku pa se riješite nepotrebnih stvari. Uklonite stvari koje bi vam mogle odvući pozornost tijekom vježbanja; nemojte biti u blizini televizora, budilice ili radnog stola ili pogled na njih zaklonite, npr. paravanom.

U svoj kutak ubacite pokoji meki jastuk koji će ga učiniti ugodnijim te vam može poslužiti tijekom vježbanja ili meditacije. Čak i ako je na podu debeo sag, vježbanje samo na njemu može biti neugodno te opasno za leđa i vrat, stoga postavite prostirku za vježbanje.

Pazite i na osvjetljenje: neka bude meko i izbjegavajte jako svjetlo iznad glave. Ugođaj možete upotpuniti odgovarajućom glazbom i mirisima (pazite da birate samo prirodne) te nečime što vas inspirira – slikom, fotografijom nekoga krajolika, skulpturom… – a što će vam pomoći i da se koncentrirate. 

Nova stranica za online vježbanje joge 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci