10-minutni pilates za razbuđivanje

Spajajući vježbe mobilnosti, snage i disanja, odabrali smo kombinaciju idealnu za početak dana. Iskušajte ove vježbe pilatesa koje bistre um, ubrzavaju metabolizam, vraćaju ravnotežu te vas čine ženstvenijima

pilates2Stotica

Jača abdomen, poboljšava cirkulaciju i uči disanju. Lezite na leđa i podignite gornji dio tijela od poda, sve do donjih bridova lopatica. Dignite noge u zrak, ali leđa zadržite na podlozi. Podignutim rukama dinamično udarajte od poda, tako da svakih 3-5 udaraca udišete i 3-5 udaraca izdišite. Pri izdahu stišćite trbuh. Ponovite 10-15 dahova.


pilatesPodizanje noge

Jača mišiće stražnjice i stražnji dio nogu. Kleknite na jedno koljeno i oslonite se s obje podlaktice na pod. Pri izdahu dignite slobodnu, ispravljenu nogu u zrak do visine kuka. Pritom stisnite trbuh kako se ne biste rotirali. Ponovite 10 puta na svaku stranu.

pilatesRotacija kralježnice

Jača i isteže duboke mišiće kralježnice. Sjednite uspravno i opružite jednu nogu. Drugu nogu skvrčite i postavite s vanjske strane opružene noge. Pri izdahu zarotirajte tijelo prema skvrčenom koljenu i pritom postavite suprotnu ruku ispred, pojačavajući rotaciju. Pogledom pratite smjer rotacije. Ponovite 3 puta na svaku stranu.

pilatesBočni abdomen

Jača abdomen s fokusom na bočne mišiće. Lezite na leđa, glavu i ramena odignite od poda. Noge skvrčite i dignite u zrak. Rukama držite glavu. Na izdah zarotirajte gornji dio tijela, kao da suprotnim laktom želite dotaknuti suprotno koljeno. Pritom ispružite slobodnu nogu. Udišući vratite se u centar te na sljedeći izdah zarotirajte tijelo u drugu stranu. Ponovite 10 puta na svaku stranu.

pilates4Rolanje

Jača mišiće abdomena i mobilizira kralježnicu. Lezite na leđa, ruke istegnite iznad glave, noge ispružite, spojite i zategnite stopala. Udahnite i dignite ruke u zrak. Na izdah nastavite dizati tijelo. U idućoj poziciji udahnite, a s izdahom se ponovno spuštajte. Kralježnicu pomičete polako, bez trzaja. Ponovite 8 puta.

pilates1Prsno plivanje

Jača mišiće leđa i stražnjice. Lezite na trbuh s ispruženim nogama u širini kukova. Ruke ispružite i držite uz tijelo. Pri izdahu dignite prsa, ramena i ruke od poda. Pritom zadržite zadnja rebra na podlozi. Dignite ispružene noge od poda i zategnite stražnjicu. Spustite tijelo i noge na pod. Ponovite 10 puta.

Mirela Anić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci