Sorbet od limuna

Oni koji umjesto desertom vole završiti večeru digestivom, a da nije rakijica, neka isprobaju sorbet od limuna. Naravno, sorbet može biti i od lubenice, maline, borovnice, jagoda, ali mi vam nudimo klasičnu varijantu, osvježavajuću, kremastu, a opet dostojnu zamjenu za sladoled

(za 1 osobu)
2-3 kuglice sladoleda od limuna
0,3 dl votke
1 dl dobro ohlađenog pjenušca

Čaše prethodno ohladite u zamrzivaču. U zdjelu stavite sladoled, dodajte votku i žlicom izmiješajte. Lagano ulijte pjenušac. Smjesu izlijte u ohlađenu čašu i poslužite odmah. Ovisno o vrsti sladoleda, možete napraviti različite sorbete: od naranče, manga, limete, malina, lubenice itd. Možete umiješati i voćni sirup radi boljeg okusa i boje.

Vid Nikolić

Ostali članci