Osvježavajući napitak od krastavaca

Voda sljubljena s voćem ili povrćem, pak, daje još dragocjeniji doprinos zdravlju i ljepoti. Dodajte joj krastavac jer je ovo zeleno povrće, koje sadrži 95 posto vode, bogato mineralima, enzimima i vitaminima te je jak antioksidant. Pomaže pri hidrataciji cijelog tijela, vlaži i umiruje kožu, potiče detoksikaciju i snižava krvni tlak

Voda je nužna za održavanje vitalnih funkcija, pomaže pri izlučivanju toksina i mršavljenju, a njezin nedostatak jedan je od uzroka starenja. Voda sljubljena s voćem ili povrćem, pak, daje još dragocjeniji doprinos zdravlju i ljepoti. Dodajte joj krastavac jer je ovo zeleno povrće, koje sadrži 95 posto vode, bogato mineralima, enzimima i vitaminima te je jak antioksidant. Pomaže pri hidrataciji cijelog tijela, vlaži i umiruje kožu, potiče detoksikaciju i snižava krvni tlak.

Recept je vrlo jednostavan, potrebno vam je:
0,5 l svježe ili filtrirane vode,
½ salatnog ili običnog krastavca, opranog i narezanog na kriške
svježi listovi metvice (po želji)

U staklenoj boci smiješajte vodu i narezane krastavce pa ih ostavite da odstoje cijelu noć u hladnjaku. Prije posluživanja isjeckajte metvicu pa je dodajte aromatiziranoj vodi za dodatni rashlađujući efekt i blagotvorno djelovanje na crijeva.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci