Chai s đumbirom

Iako je čist užitak u aromama više nego dovoljan razlog da se pripremi ovaj čaj na indijski način, korisno je znati da nam može pomoći kad se prehladimo ili nam je upaljeno grlo

Za šalicu čaja potrebno je

komad đumbira od oko 1 cm

250 ml vode

50 ml mlijeka

žličica crnog čaja

sirovog šećera ili drugog sladila po ukusu

 

Korijen đumbira ogulite i nasitno naribajte. Stavite ga u mali lonac i prelijte vodom. Kuhajte dok ne zakipi, a tada nastavite kuhati još nekoliko minuta, odnosno dok ne ispari otprilike 50 ml vode. Potom ulijte mlijeko, a kad se tekućina ponovno zagrije gotovo do vrenja, dodajte listiće crnog čaja i kuhajte na laganoj vatri još 3 do 5 minuta. Procijedite i zasladite po ukusu. Popijte vruće.

 

Patricia Lucija Tomasović

Preporučujemo

Ostali članci