Vikend horoskop: Zahvalnošću do još više dobroga

Komunikacija se poboljšava – kako s drugim ljudima tako i s vlastitom dušom, koja se želi izraziti i stvarati

Dobre vijesti

Mjesec u petak, 28. travnja, prelazi u znak Blizanaca, a Venera se vraća u Ovna, nakon donedavno retrogradnog kretanja u znak Riba. "Venera ne voli biti u Ovnu", objašnjava astrolog Gregory Scott. Taj planet ljubavi i ljepote vlada Vagom i Bikom. Ovnom pak vlada Mars, muški princip; nije ga briga za druge, bezobziran je, želi sve odjednom. Stoga se u njemu Venera osjeća loše, što se može odraziti na vezama, izazivajući bol i teškoće. U Ovnu je i Merkur, planet komunikacije, koji je u konjunkciji s Uranom u Ovnu.

"Dobre vijesti za ovaj dan jesu da je Mjesec u Blizancima pa će se komunikacija poboljšati unatoč tome što je Merkur retrogradan", kaže G. Scott. Zbog toga je petak dobar dan za komunikaciju jer će Mjesec ublažiti djelovanje retrogradnog Merkura. Što se tiče ljubavi i veza, stvari se popravljaju jer Venera više nije retrogradna, no dok je još u Ovnu, očekujte ponešto oštrine i grubosti. 

Najbolji dan za stvaranje i izražavanje nečega lijepoga

U subotu je Mjesec i dalje u Blizancima, u dobroj vezi s Plutonom, Merkurom, Uranom, Chironom, Saturnom i Venerom. Taj "komunikativni" Mjesec, vaša duša, želi stvarati i izraziti se, povezati se sa svim tim planetima na prekrasan način, "stoga je to sjajan dan da stvorite nešto prelijepo i izrazite nešto prelijepo", kaže G. Scott. Svatko od nas ima nešto kreativno u sebi, dodaje britanski astrolog, i iznimno je važno da stvorimo nešto što dolazi iz nas, nešto unikatno, svojstveno samo nama.

Na početku nedjelje Mjesec će prijeći u znak Raka. Saturn u Strijelcu u kvadratu je s Chironom u Ribama, a Mjesec je u trigonu s Neptunom u Ribama. Nedjelja je odličan dan za razmišljanje i izražavanje zahvalnosti za dobre stvari u svom životu. "Kad smo zahvalni, skromni, zahvalimo za stvari koje imamo, stvara se još više toga dobrog u životu", ističe G. Scott. "Nedjelja će biti dan kada ćete se s lakoćom uskladiti s tom energijom zahvalnosti."

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci