Vikend-horoskop: Uhvatite se posla

Ovih dana nipošto ne treba sjediti skrštenih ruku – naglašeni su kreativnost, usredotočenost na posao i produktivnost

Odličan dan za rad

Mjesec u petak, 6. travnja, navečer ulazi u Jarca. "Stvari se uvelike smiruju", kaže astrolog Gregory Scott. To je odličan dan za rad jer je zajamčena produktivnost, kao i zadovoljstvo obavljenim poslom te osjećaj postignuća. Večer je tog dana idealna za tihu šetnju prirodom ili uživanje u pjenušavoj kupki, ne samo kao svojevrsna nagrada za uspješan poslovni dan nego i za "uzemljenje".

Kreativna kemija, dodiri

U subotu Venera ulazi u znak Bika, u kojemu je usredotočena na tjelesnu ljepotu, "kemiju", u kreativnom smislu na izražavanje svojih zamisli na "opipljiv" način, primjerice likovnim stvaranjem ili pisanjem. Venera je u trigonu sa Saturnom u Jarcu, što je vrlo pozitivno jer "Saturn osigurava strukturu", objašnjava astrolog.

Zahvaljujući tome, ova vrlo "uzemljena" Venera može stvarati konkretne stvari – stoga je subota odličan dan za sve koji se bave kreativnim stvaranjem, bilo to pisanjem, slikanjem, oblikovanjem... Mjesec u Jarcu u konjunkciji je s Marsom, ističući prizemljenost, usredotočenost na posao i produktivnost.

Sada nisu važni osjećaji, nego da se stvari obave, o čemu govori trenutačni naglasak na zemljanim znakovima. Jedini planet s kojim je Mjesec sada u kontaktu a da nije u zemljanim znakovima jest Neptun u Ribama – koji također pomaže kreativnom radu potičući inspiraciju i maštu. "Subota je najkreativniji i najproduktivniji dan tjedna", kaže G. Scott.

Stvaranje nečega što može dovesti do promjene u životu

Mjesec u Jarcu u nedjelju je u kvadratu sa Suncem i Uranom u Ovnu. I dalje je naglasak na onome što se radi i želi postići, no s dozom nestrpljivosti da se nešto obavi i krene dalje. Mjesec je u konjunkciji s Plutonom u Jarcu, zbog čega želja za stvaranjem i izgrađivanjem nečega može dovesti do promjene u životu.

Konstruktivnosti i produktivnosti pridonosi i njegov sekstil s Jupiterom u Škorpionu, koji donosi sreću, i to putem drugih ljudi i slušanja vlastitih osjećaja. Stoga je i nedjelja vrlo produktivan dan. Iako ćete imati veliku želju raditi sami, dopuštanje suradnje s drugima – makar i samo tako da poslušate njihove komentare o onome što radite – daje vam puno veće šanse da postignete upravo ono što želite.

Ako niste spremni izložiti svoj (nedovršen) rad pred drugima, ovaj vam astrolog savjetuje da meditirate o onome što radite i slušate svoje osjećaje da biste dobili povratnu informaciju o onome na čemu radite.    

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci