Vikend-horoskop: Učite voljeti sebe

Petak i subotu najbolje je provesti zabavljajući se u društvu, a nedjelju posvetiti sebi i uživanju u malim zadovoljstvima

Iscjeljenje duše

U petak Mjesec u Blizancima u trigonu s Venerom u Vagi donosi nevjerojatan šarm i dopadljivost, u zadivljujuće smo dobrom izdanju, upravo prštimo elokvencijom i elegancijom. Zahvaljujući zlatoustom Merkuru u Vagi, izražavamo se s lakoćom, biranim riječima. Merkur je u sekstilu s Kironom u Ovnu omogućujući iscjeljenje sebe.

"Mislim da su to ključne riječi tjedna – osobno iscjeljenje – i razumijevanje kako iscjeljujete dušu", kaže astrolog Gregory Scott. I dodaje: "Shvaćanje da dušu ne iscjeljujete putem osjetila – dušu iscjeljujete putem duše: povezujete se s njom meditacijom, molitvom, uspostavljanjem veze sa svemirom... izravno se obraćate duši i usmjeravate pozornost na nju, tako je iscjeljujete."

Druželjubivi Mjesec u Blizancima u opoziciji je s Jupiterom u Strijelcu, koji zove na bijeg uvjeren da je trava drugdje zelenija. Zato, savjetuje astrolog, petak iskoristite za druženje i zabavu.

Louise Hay: Odmah zavolite sebe!

Nastojte izbjeći ispade

Mjesec je i u subotu u Blizancima i u opoziciji s Jupiterom te je u kvadratu s Neptunom u Ribama i Marsom u Djevici, u kojoj je i Sunce. Energija je prilično eksplozivna i mogli biste biti neraspoloženi (možda i zato što ste se prethodnog dana "potrošili" i fizički i emocionalno) te imati ispade poput razmaženog djeteta ne bude li razvoj situacije po vašoj volji.

U subotu ne želite više ni učiti ni slušati (zato to nikako nije dan za odlazak na predavanja), jednostavno želite da sve bude prema vašim željama, da izrazite svoje mišljenje i radite upravo ono što želite učiniti. Zato je najbolje da i u subotu izađete i zabavite se, nemojte se mučiti (osim ako baš ne morate ići na posao taj dan) te nastojte izbjeći ispade – jer poslije ćete se morati ispričavati.

Subota je svojevrstan nastavak petka: nastojte i u nju prenijeti dobro raspoloženje i šarm petka, dogovorite nešto zabavno i neobvezujuće lagano s prijateljima.

Kako voljeti sebe, svijet i ljude

U nedjelju, u ranim jutarnjim satima, Mjesec ulazi u Raka te dan boji tom vodenom energijom brižnosti, usmjerenosti na obitelj, duhovnosti te kreativnosti. Ona donosi i nježnost prema sebi, što je itekako potrebno na kraju ovog prilično izazovnog tjedna koji je bio poput testa koji nas je nagnao da propitamo tko smo.

Merkur u Vagi u kvadratu je sa Saturnom u Jarcu: "Stvari koje kažete mogu izgraditi nove strukture u vašem životu." Mjesec je u kvadratu s Kironom u Ovnu donoseći trzavice između iscjeljivanja i povređivanja sebe. U sekstilu je s Uranom u Biku: iako su neke stvari kaotične, i tu će vas Mjesec umirivati da je sve u redu, da se brine o vama te da ćete zajedno to prevladati.

"Nedjelja je dan za učenje kako voljeti sebe, svijet i ljude koji žive u njemu", ističe astrolog i savjetuje da pohvalite sebe za dobre stvari koje ste učinili. Vidite dobru stranu života, optimistični ste i puni entuzijazma, osjećate se iscijeljeno te da se u budućnosti može dogoditi bilo što divno jer postoji obilje mogućnosti – samo trebate dovoljno raditi na tome i sve će na kraju ispasti prekrasno.

No svi znamo da to nije uvijek tako, stoga umjesto da sad planirate cijeli svoj život, usredotočite se na ljubav prema sebi i iscjeljenje, radite ono što želite, uživajte u malim zadovoljstvima, budite zadovoljni onim što imate danas i zahvalni na tome.  

Izvor: gregoryscott.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci