Vikend-horoskop: U fokusu su osjećaji

Petak pruža priliku za prekrasnu novu vezu, dok su subota i nedjelja dani za introspekciju...

Petak je dan za uspostavljanje novih veza

U petak, 10. studenoga, Mjesec je u Lavu te je u kvadratu sa Suncem u Škorpionu, a u sekstilu s Marsom u Vagi. Fokus je u petak na drugim ljudima te vezama koje možete izgraditi. To je odličan dan za uspostavljanje novih veza, osobito na društvenim zbivanjima, okupljanjima, zabavama, radionicama – bilo gdje gdje se okupi skupina ljudi da bi nešto zajedno radili.

"U petak možete ostvariti prekrasnu novu vezu", kaže astrolog Gregory Scott i dodaje da ona može biti prijateljskog ili romantičnoga karaktera, a u svakom će slučaju biti intenzivna zbog naglaska na Škorpionu.

Harmoničan odnos planeta

Mjesec u subotu poslijepodne prelazi u znak Djevice. Saturn je u trigonu s Uranom – to je drugi put ove godine da su ta dva planeta u tom harmoničnom odnosu, koji se neće ponoviti sve do 2037. godine!

U njemu ta dva planeta omogućuju znanstveno otkriće, napredak u polju umjetne inteligencije, da neka inovacija, nova korisna tehnologija, uđe u naše živote i ostane u njima. Prelazak Mjeseca u Djevicu u tom je kontekstu vrlo pozitivan zbog analitičke prirode toga znaka koja ublažava emocionalnost i omogućuje usredotočivanje na činjenice i brojke, objašnjava G. Scott.   

Nedjelja bi mogla biti pomalo zbunjujuća

U nedjelju će osjećaji i dalje biti prigušeni zbog Mjeseca u Djevici. Mjesec je u sekstilu s planetom sreće, Jupiterom, i Suncem u Škorpionu, a u kvadratu s Merkurom koji je u Strijelcu. Merkur, planet komunikacije, vlada Djevicom i Blizancima. Kad je u Djevici, voli analizirati i tražiti smisao stvari; kad je u Blizancima, voli komunicirati i izražavati ono što je vidio i naučio, kaže astrolog. U Strijelcu je pak sklon pretjerati jer zbog uzbuđenja želi istražiti sve pa mu često promaknu detalji u želji da odmah prijeđe na nešto novo.

Nedjelja bi stoga mogla biti pomalo zbunjujuća: pokušat ćete prikupiti informacije vezane uz osjećaje jer će vam oni biti važni – to je ono što čini Mjesec u Djevici u sekstilu sa Suncem i Jupiterom – ali to će biti nezadovoljavajuće i ne osobito prosvjetljujuće, objašnjava G. Scott.

"Nedjelja nije najbolji dan za donošenje odluke o započinjanju ili završavanju veze, hobija ili posla – ili bilo kakve velike životne odluke", savjetuje astrolog. Naime, dok vi pokušavate donijeti odluku sad i ovdje, Merkur u Strijelcu već misli pet koraka unaprijed. No to je dobar dan za nepoduzimanje akcije, introspekciju, otkrivanje više o smjeru kojim želite ići (umjesto da njime jednostavno krenete). 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci