Vikend-horoskop: Svatko na svome tronu

Petak je odličan dan za bilo što u vezi s poslom, a vikend obećava zabavu i dobro raspoloženje – ali pripazite da ne odete predaleko i nekome stanete na žulj

Samopouzdanje je jedna od tema koje sad naglašavaju zvijezde. Pritom su posrijedi krajnosti – njegov manjak ili pak pretjerana samouvjerenost, zbog čega će biti potrebno težiti ravnoteži, kaže astrolog Gregory Scott. U petak je Mjesec u Biku te u harmoničnom aspektu, trigonu, sa Saturnom u Jarcu. Oboje je u, također harmoničnom, sekstilu s Neptunom u Ribama te inkonjunkciji s Jupiterom u Strijelcu. "Kad imamo bazu, jake temelje, možemo rasti i širiti se na pozitivan način kako bismo ispunili svoje nade i snove te imali sreće", kaže britanski astrolog. Petak je odličan dan za bilo što vezano uz posao. Spremni ste ozbiljno sagledati što možete učiniti u svom poslovnom životu te kako možete poboljšati svoju poslovnu situaciju – a potom to i ostvariti.

Usmjerite golemo samopouzdanje ka vlastitom dobru

U subotu Mjesec mijenja znak ulazeći u Blizance. Time se usklađuje s vibracijama Venere, koja je također u tom znaku. Taj "brbljavi" Mjesec u sekstilu je s Merkurom – planetom komunikacije koji vlada Blizancima, a sad je u znaku Lava. Riječ je o zračnom i vodenom znaku, a oba spadaju među muške znakove. "Ako hranite vatru s mnogo zraka, ona eksplodira", opisuje slikovito astrolog i upozorava da bi neki u subotu mogli doista biti napuhani: prepuni samopouzdanja i ispunjeni osjećajem da su najdojmljivije, najkrasnije osobe na svijetu. Ostali će loše reagirati na takve ispade umišljenosti i arogancije, a neki bi vas iz čiste pakosti mogli pokušati "srušiti s konja", osobito ako vam na bilo čemu zavide. "Umjesto da izazovete takvu reakciju drugih ljudi, radije se usredotočite na sebe – jednostavno uživajte u tome kako se osjećate", savjetuje G. Scott. "I zapamtite da ste posebni jednako koliko i bilo tko drugi." U subotu će svatko sjediti na svom tronu i misliti da je središte svemira. Dan vam može biti fenomenalan ako pripazite da nekome ne stanete na žulj – možete se osjećati sjajno, ali morate biti oprezni da ne odete predaleko. Osim toga, iskoristite energiju dana da u drugim ljudima vidite ono zbog čega su i oni sami sjajni. A to što ćete pucati od dobrog raspoloženja iskoristite i tako da podignete raspoloženje drugih, osobito onih kod kojih primijetite da zbog nečega pate. 

Odvojite vrijeme za sebe

Mjesec je i u nedjelju u Blizancima pa će cijeli vikend biti obilježen laganom, lepršavom zabavom. U opoziciji je s Jupiterom u Strijelcu, u sekstilu s Chironom u Ovnu te kvadratu s Neptunom u Ribama. Takav Mjesec nije zainteresiran za sanjarenje, on je usredotočen na realan svijet. Ako na neki način pati, želi se suočiti s tim i nešto odmah učiniti da riješi svoje probleme, služeći se svojom inteligencijom te mentalnom prisutnošću. U nedjelju ste u stanju pristupiti svom podsvjesnom umu, svojem višem sebstvu, i "pregovarati" s njim. To je idealan dan za povlačenje, terapiju, savjetovanje, samoiscjeljenje, meditaciju... ili da jednostavno odvojite vrijeme za sebe kako biste u miru razmislili o stvarima koje vas muče te otpustili bol ili "prtljagu", traumu koja je pohranjena u vašem tijelu.

 

 

Izvor: gregoryscott.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci