Vikend-horoskop: Subota prijeti eksplozijom

Petak i nedjelja dobri su dani za razgovor s nama važnim osobama, no dok u petak neopterećeni osjećajima možemo otkriti ono što nas zanima, u nedjelju smo puno osjetljiviji te ne trebamo inzistirati na razgovoru ako ga druga osoba na bilo koji način izbjegava. Subota je posebna priča i treba paziti na sljedeće...

Zanimljiv petak

U petak, 24. studenoga Merkur u Strijelcu u kvadratu je s Chironom u Ribama. Mjesec u Vodenjaku u kvadratu je s Jupiterom u Škorpionu. Ta mješavina različitih elemenata mogla bi prouzročiti promjene raspoloženja. Dan je zanimljiv, kaže astrolog Gregory Scott, jer biste mogli naći skrivene informacije, osobito ako se bavite kakvim istraživanjem. Merkur u Strijelcu omogućit će vam da odete dalje nego što biste to inače uspjeli.

Na osobnoj razini, pak, to je odličan dan da doznate više o nekome u svom životu za koga niste sigurni postoji li veza između vas tako da s tom osobom popričate i tijekom razgovora dođete do informacija koje vas zanimaju. Dan je povoljan za takve razgovore jer je naglašen intelektualni aspekt, a ne emocionalne reakcije pa se nećete osjećati razočarano ili odbačeno u slučaju da stvari ne budu u skladu s vašim očekivanjima.

Eksplozija u subotu

Merkur u Strijelcu u subotu je u trigonu s Uranom u Ovnu – kombinacija ta dva znaka govori o načinu na koji komunicirate i mislite. A u ovom ste slučaju "odmah pet milja ispred svega, jednostavno projicirate sebe u budućnost", kaže astrolog Gregory Scott. Mjesec je u Vodenjaku te je u trigonu s Marsom u Vagi, a u kvadratu s Venerom u Škorpionu. Mjesec i Mars u zračnim znakovima malo ublažuju intenzitet škorpionske Venere te omogućuju da se vidi i gledište druge strane, što može biti od pomoći. Mjesec je u sekstilu s Uranom u Ovnu te Merkurom u Strijelcu.

U subotu biste mogli doživjeti jedan od onih trenutaka kad poželite nešto uništiti, osobito neku vezu, upozorava G. Scott. "Krivci" su za to Uran, koji je u Ovnu poput buldožera, te Mars, koji se u Vagi osjeća frustrirano jer neprestano mora pristajati na kompromise, imati na umu gledišta drugih ljudi i biti obziran. Do određene će mjere to pokušati ublažiti Mjesec u Vodenjaku potičući vas da promislite o dugoročnim posljedicama takvog čina.

No, u svakom slučaju, emocije će u subotu biti intenzivne, bit će vam dosta kompromisa, nećete znati jeste li u pravu ili u krivu, je li kompromis u redu ili nije, gdje treba povući granicu da nekome niste otirač ili pak da niste arogantni i sebični… Katkad se treba zauzeti za sebe, a katkada malo popustiti, no u danima kao što je ova subota teško je procijeniti što od toga treba učiniti. I upravo zbog toga, kao i uz prisutnu napetost, mogli biste odlučiti "pritisnuti crvenu tipku" i gledati kako sve razara eksplozija.

Mjesec u osjetljivim Ribama u nedjelju

Nedjelja je, srećom, potpuno drukčija. Mjesec ulazi u Ribe, koje su puno sklonije opraštanju i žrtvovanju te slušanju svog srca umjesto analiziranja i potpuno povezane s tim kako se osjećaju drugi ljudi. Taj je Mjesec u kvadratu sa Suncem u Strijelcu. Venera u Škorpionu u trigonu je s Chironom u Ribama te Jupiterom u Škorpionu. "Ovo je dan osjećaja", kaže Gregory Scott. Budući da ćete u nedjelju biti puno "mekši" nego u subotu, to je dobar dan za mirnu raspravu o onome o čemu imate potrebu govoriti, osobito ako je nešto eskaliralo prethodnog, eksplozivnog dana. "Možete biti otvoreni i iskreni te popraviti stvari, čak i naći neko rješenje", kaže astrolog.

Dani kao što je subota katkad su potrebni radi promjene i pomicanja s mjesta jer neke stvari izađu na vidjelo – u nedjelju o tome možete mirno raspraviti – i to može biti pozitivno, kao poticaj da se nešto popravi ili pak da se završi jer je postalo jasno da nešto više ne funkcionira te da to nema smisla održavati. A ako se pak stvari ne budu razvijale prema vašim očekivanjima, pogotovo ako ne uspijete doći do rješenja – jer druga osoba to ne želi ili je zatvorena, ili je pak situacija potpuno izvan vaše kontrole – imajte na umu što možete, a što ne možete kontrolirati.

Inače će vaša emocionalna reakcija na to biti iznimno snažna i teška – što je s Mjesecom u osjetljivim Ribama jako teško podnijeti jer biste bijes koji osjećate prema drugoj osobi mogli okrenuti protiv sebe te se okrivljavati zbog vlastite reakcije i onog što ste rekli drugoj osobi. A od toga je samo korak do depresivnih misli kako niste dobri u vezama, da ste za sve sami krivi i sl., upozorava G. Scott. "To je pogrešna percepcija i to je jednostavno bijes okrenut prema vlastitoj nutrini", dodaje i savjetuje da u nedjelju nipošto ne inzistiramo na razgovoru i razjašnjavanju s nekim tko to odbija, bilo izravno bilo neizravno.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci