Vikend-horoskop: Služeći drugima, služite i sebi

Nemojte ići samo za onim što želite, nego na umu imajte i druge ljude – pomaganje drugima dat će vam osjećaj ispunjenosti i pridonijeti mirnijoj budućnosti

Potreba za mirom i tišinom

Kako se tjedan primiče kraju, pozornost sve više usmjeravamo na druge ljude. U petak Mjesec ulazi u Ribe i razina energije opada, isključujemo se kao da je netko pritisnuo prekidač, kaže astrolog Gregory Scott. Merkur je u Lavu te je u kvadratu s Uranom u Biku. Ovaj je Merkur glasan i buni se protiv stvari koje mu se ne sviđaju, što je u suprotnosti s tim kako se osjećamo – želimo tišinu i mir. No s Uranom je Mjesec u harmoničnom sekstilu, stoga je sad najbolji put naprijed tražiti unutarnje vodstvo i mudrost te uzeti u obzir i druge ljude, a ne samo ići za onim što želimo. To će umanjiti kaos u našem životu te pridonijeti mirnijoj budućnosti.

U subotu se usredotočite na upravljanje praktičnim stvarima

U subotu Mars prelazi u Djevicu, znak u kojem je prilično kritičan, zanima ga samo savršenstvo, a sve ostalo ga iritira. No, kvaka je što Djevica mrzi objašnjavati što želi – "ako kaže i jednom, to je kudikamo previše" – i samo želi da drugi to jednostavno naprave (i to, naravno, savršeno). Zato ulaskom Marsa u taj znak budite svjesni da ćete možda biti pretjerano kritični. Mjesec je u konjunkciji s Neptunom u Ribama potičući nas da govorimo o svojim osjećajima, spiritualnost, kreativnim stvarima. U sekstilu je sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, osvještavajući nas da se sve mijenja; kao duhovna bića i na temelju svog iskustva shvaćamo kako je sve fluidno te da možemo mijenjati stvari. Mjesečev kvadrat s Jupiterom u Strijelcu kaže pak da radimo s onim što imamo, a ne posežemo za nečim drugim.

U subotu se usredotočujete na upravljanje praktičnim stvarima kako najbolje možete te nalazite nove načine služenja drugima, čime na neki način služite i sebi te ispunjavate svoju životnu misiju, kaže astrolog. To je dan kad imate priliku doći do osjećaja ispunjenosti radeći nešto u čemu ste dobri, a čime možete pomoći drugima.

Nedjelja je dan obnove

Nedjelju obilježava promjena energije. Mjesec prelazi u Ovna te dolazi u konjunkciju s Chironom te inkonjunkciju s Marsom u Djevici. Nedjelja je dan obnove, puni ste energije i uzbuđenja, kaže G. Scott. Na umu imate nešto na čemu biste željeli radi, a što vodi ka iscjeljenju i poboljšanju ne samo za vas nego i druge ljude.

Izvor: gregoryscott.com, https://www.youtube.…­/watch?v=tCknLjgD7tM

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci