Vikend-horoskop: Slušajte svoje osjećaje

Zapljusnut će vas snažan val energije koja potiče na djelovanje i konkretno ostvarivanje onoga što želite

Dobiti ono što želite

U petak, 23. ožujka Mjesec je, kao i prethodnog dana, u Blizancima te je aspektiran od praktično svih planeta. "Mjesec u Blizancima vrijeme je za komunikaciju", objašnjava astrolog Gregory Scott. Sada se apsorbira iznimno mnogo informacija – možda ćete se osjećati i preplavljeni njima – a istodobno se očekuje mnogo komunikacije.

Venera je u Ovnu, znaku u kojemu je "poput bika u prodavaonici porculana", kaže astrolog. Nije osobito taktična, ne zamara se osjećajima drugih ljudi, bitno joj je samo ono što se događa (u) njoj, da izrazi sebe i hrabro grabi naprijed, usredotočena na ono što želi. Planet ljubavi i ljepote u kvadratu je s Plutonom u Jarcu.

"Pluton je transformacija vašega fizičkog života, stoga će s Venerom u Ovnu u kvadratu s Plutonom fokus biti na tome da dobijete ono što želite", objašnjava astrolog. I upozorava da u petak izbjegavate odlazak u kupnju: vidite li nešto što želite, nećete razmisliti možete li si to priuštiti i velika je opasnost da potrošite previše novca.

Subota i Mjesec u Raku

U petak ćete osjećati da se oko vas događa mnogo toga. Iskoristite tu energiju, kao i snažnu volju Venere u Ovnu, da se usredotočite na jedan, točno određen san u svom životu i krenete za njegovim ostvarivanjem. Uz konfuziju koju će donijeti Merkur, od prethodnoga dana u retrogradnom hodu, mnoge ćete ljude moći "zaskočiti", zateći nespremne, te i tako doći do onoga što želite. I u vezama biste mogli uspjeti nekog zavarati i tako ostvariti cilj da ta osoba počne ljubavnu vezu s vama.

Sljedećeg dana, u subotu ujutro, Mjesec će prijeći u znak Raka. I takav je Mjesec vrlo komunikativan, no naglasak je na emocijama i zajedničkim iskustvima. Mjesec je u kvadratu sa Suncem u Ovnu te su "osjećati" i "činiti" sada sukobljeni. U opoziciji je sa Saturnom u Jarcu, koji je u tom znaku graditelj koji gradi nešto konkretno. Stoga je sad Mjesec pod velikim pritiskom da potisne emocije jer naglasak je na aktivnosti, činjenju i ostvarenju želja.

Usto, u subotu ćete se osjećati vrlo zaštitnički nastrojeni prema onima koje volite te ćete ih braniti ako im tko pokuša nauditi. Postoji i opasnost da nekoga demonizirate, da prema toj osobi usmjerite sav svoj bijes, koji nužno ne mora biti opravdan, čak ni imati veze s tom osobom, nego biti izraz vaše frustriranosti zbog potiskivanja emocija. Osjećat ćete poriv da se s nekim sukobite – odolite mu i radije se povucite.

Sreću će vam donijeti osjećaji

U nedjelju je Venera u Ovnu u inkonjunkciji s Jupiterom u Škorpionu: sreću će vam donijeti vaši osjećaji i nagon da zadovoljite svoje potrebe na emocionalnoj razini. "Stoga u nedjelju slušajte svoje osjećaje", savjetuje astrolog, jer "[su] osjećaji i djelovanje udruženi i u harmoniji", za razliku od subote, kad su bili sukobljeni, što je izazivalo bijes te bilo problematično.

"Osjećate li, možete poduzeti akciju na temelju svojih osjećaja te dobiti pozitivan rezultat." Mjesec u Raku u trigonu je s Neptunom u Ribama – njihova povezanost naglašava emocionalnost i intuitivnost. "U nedjelju će vas voditi vaši osjećaji i snovi. Dopustite im da isplivaju na površinu i djelujte na temelju njih – otuda sada dolazi sreća za vas, a ne iz sukobljavanja s drugim ljudima."     

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci