Vikend-horoskop: Savršena blagdanska energija

Upravo u dane kada mnogo vremena provodimo s drugim ljudima vlada velikodušna i miroljubiva energija, spremni smo se žrtvovati za druge i prijeći preko problematičnih stvari, a dobrim međuljudskim odnosima pridonosi i sve bolja komunikacija

U petak, 22. prosinca Mjesec je u Vodenjaku i stavlja naglasak na druge ljude – te u kvadratu s Jupiterom u Škorpionu. Taj je dan "dobar za učenje od drugih ljudi", kaže astrolog Gregory Scott. To je i dobar dan da osobi u koju imamo povjerenja povjerimo nešto vrlo intimno, neku svoju veliku tajnu, neke teške emocije, nešto što dosad nikome nismo rekli. Tajne koje se "nose sa sobom u grob" mogu nam naškoditi, zbog njih se doslovno možemo razboljeti i izolirati od drugih ljudi, upozorava astrolog, ističući kako smo mi društvena bića kojima su drugi ljudi potrebni za opstanak i napredovanje.

Povjeravanjem nekome možemo se riješiti golemog tereta, otpustiti nešto pa osjetiti olakšanje i povratiti svoj mir. Osim toga, u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana Merkur ponovno kreće naprijed, pa će i on pospješiti ovu komunikaciju. To je i još jedan način da se energija transformacije iskoristi kao gorivo: uzimajući nešto negativno i rješavajući se toga, možemo nastaviti dalje sa svojim životom transformirajući ga u nešto bolje.

Mjesec u subotu prelazi u Ribe, duhovan znak sklon žrtvovanju za druge ljude, znak koji nije pun ega, nego sluša druge, daje im sebe i nastoji im služiti. Mjesec opisuje kako se osjećamo na razini duše, a njegov ulazak u Ribe idealan je upravo za dane uoči Božića i sam blagdan, kad provodimo mnogo vremena s drugim ljudima. Mjesec u Ribama odličan je i za one koji će za Božić biti sami jer podiže veo između ovog svijeta i ono spiritualnog te možemo osjetiti duhovne vodiče oko sebe i znati da nismo sami.

"U stvarnosti zapravo nikad nismo sami, ali možemo se osjećati osamljeno", kaže G. Scott. Ovaj je Mjesec u sekstilu sa Saturnom i Suncem u Jarcu. Ne samo da ćemo preuzeti svoj dio odgovornosti vezane uz to čime možemo pridonijeti vezama i situacijama nego smo istodobno dovoljno nesebični da služimo drugima, ne osuđujemo, otpuštamo stvari, pustimo da prođe nešto što bi inače izazvalo sukob...

Na Badnjak, u nedjelju, Mjesec je i dalje u Ribama te je s nama njihova velikodušna, miroljubiva energija. Mjesec je u trigonu s planetom sreće Jupiterom u Škorpionu. Venera, planet ljubavi i ljepote, više ne juri za uzbuđenjima jer ulazi u znak Jarca, gdje je kudikamo uzemljenija, ozbiljnija te živi ovdje i sada. "To je savršena energija za Badnjak, niste previše usredotočeni na sebe, nego možete uživati u društvu drugih ljudi", kaže astrolog.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci