Vikend-horoskop: Sanjat ćete na javi

Sad je vrijeme za pročišćavanje, iscjeljenje i otpuštanje negativnosti iz prošlosti kako biste stvorili prostor za više sreće, radosti i ljubavi

Vrijeme je da uistinu procvjetate

Petak, 2. ožujka obilježit će puni Mjesec u Djevici. Potpuno razotkriven, Mjesec nas obasipa energijom – u ovom slučaju, energijom Djevice, kaže astrolog Gregory Scott. Ona je analitična, sposobna otkrivati stvari te informacije smisleno povezati, organizirati, brinuti se o tijelu – kako vlastitom, tako i drugih ljudi.

"Bit ćete ispunjeni takvom energijom i sada vrhunsku vlast ima red", kaže astrolog. Mjesec je u opoziciji s Merkurom u Ribama, što je zanimljivo jer je Merkur vladar Djevice, znaka u kojemu je ovaj puni Mjesec, a sada je u Djevici suprotnom znaku Riba. Stoga iako su sada naglašeni analitičnost i organiziranost, s ovakvim je Merkurom to "omekšano" te ima i spiritualnu stranu kao i želju da se stvari poboljšaju iz ljubavi prema drugima ili radi duhovnog iscjeljenja. Tu je i trigon s Plutonom u Jarcu pa se spomenuta energija koristi da bi se učinile važne promjene u svom životu.

"Puni Mjesec 2. ožujka vrijeme je iscjeljivanja sebe, vrlo je pozitivno otpustiti sada stvari koje su vas blokirale, držale na mjestu ili vam nanosile bol. Ovo je prekrasno vrijeme da uistinu procvjetate, da sami sebi pružite energiju punu ljubavi", kaže G. Scott.

Subota je za stvaranje i uživanje

U subotu će Mjesec prijeći u znak Vage. Takav je Mjesec usredotočen na povezivanje s drugima na društvenoj razini, komuniciranje u zajednici, uljepšavanje stvari; nije baš emocionalan, štoviše može biti prilično rezerviran, te je usmjeren na to da se odmah prijeđe na djelovanje – stvaranje nečeg lijepog, pozitivnu komunikaciju u zajednici, donošenje jasnih odluka. Mjesec je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu, zbog čega je ovo odlično vrijeme da se zajedničkim radom stvori nešto smisleno, solidno i od trajne vrijednosti.

Subota je i dobar dan za druženje s drugim ljudima te uživanje. Možda će biti potrebno donijeti neke odluke, no vaši su odnosi – kako prijateljski, tako i romantični – stabilni te neće biti nikakvog dramatiziranja. Iako je riječ o danu vikenda, subota je dobra za započinjanje poslovne suradnje i promišljanje zajedničkog poslovanja.

Nedjelja je za otpuštanje prošlosti

Sunce u Ribama u nedjelju će biti u konjunkciji s Neptunom ispunjavajući nas snovima i maštanjima. U Ribama je i Merkur, planet komunikacije – koja će sada biti puna nejasnoća. U konjunkciji je s Venerom u Ribama, koja je pak u konjunkciji s Chironom. Zbog takvog naglaska na Ribama dominirat će osjećaji, a ovo je pogodno vrijeme za zacjeljivanje rana iz prošlosti i njihovo zamjenjivanje ljubavlju.

"Kombinacija Merkura, Venere i Chirona uistinu je snažna", ističe astrolog. Ona omogućuje uravnotežen uvid u ono što je u važim vezama bilo u prošlosti i što bi bilo idealno u budućnosti. U nedjelju ćete se prisjetiti veza iz prošlosti i imati sjajnu priliku raščistiti s onim negativnima. "Podsjetite se da svemir ne voli prazan prostor! Zato, što više razočaranja, zamjeranja i boli budete u stanju otpustiti, to više prostora stvarate za sreću, radost i ljubav", kaže astrolog preporučujući detoksikaciju, pročišćavanje i iscjeljujuću meditaciju – koji sada uistinu mogu učiniti čuda.     

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci