Vikend-horoskop: Sad će vam se otkriti!

U petak i subotu činit će vam se da stojite na mjestu, no već u nedjelju iskristalizirat će se nužne promjene i možete punom parom krenuti u akciju

Ne baš lagan tjedan

Ovo nije baš jednostavan tjedan, velika je opasnost od nerazumijevanja, "šumova" u komunikaciji, pa čak i laganja, stoga je potreban oprez, kaže astrolog Gregory Scott.

U petak je Merkur u Djevici u kvadratu s Jupiterom u Strijelcu, dok je Venera, također u Djevici, u trigonu s Plutonom u Jarcu. Učenje ili dolaženje do neke nove informacije te djelovanje na temelju nje promijenit će vaše okolnosti, objašnjava astrolog. Sunce u Djevici u trigonu je sa Saturnom u Jarcu.

Jeste li dovoljno istražili?

Na temelju svog identiteta ili učenja, sad možete doći u vrlo stabilnu situaciju. Mjesec je u Strijelcu te u konjunkciji s Jupiterom, što potiče na izlazak u svijet, učenje, zabavu, istraživanje različitih svjetova. No u petak biste mogli biti pomalo frustrirani jer, s jedne strane, imate osjećaj da ste spremni krenuti u nešto, a s druge – da nikamo ne idete kao da se kotači vrte u prazno.

Zato budite sigurni da ste dovoljno istraživali i učili o onome na čemu radite jer postoji vjerojatnost da su vam promaknuli neki važni detalji. Ako vam se čini da ne napredujete, petak je stoga dan koji možete posvetiti dodatnom istraživanju i učenju – ili jednostavno nakratko zaboraviti to i dan provesti zabavljajući se s prijateljima. 

Mjesec u subotu prelazi u Jarca, donoseći energiju koja je kudikamo usklađenija s energijom tjedna. Merkur u Djevici u opoziciji je s Neptunom u Ribama, dok je Mjesec u kvadratu s Kironom u Ovnu, a u trigonu s Uranom u Biku. Iako u subotu možete djelovati i biti učinkoviti, čak i unatoč eventualnim izazovima na duhovnoj razini, osjetljivosti, pa i povrijeđenosti, mogući su problemi u komunikaciji.

Petak i subota su vaši dani

Dan zato nije povoljan ni za popravljanje odnosa s nekim. Energija je previše kaotična i poput balončića od sapunice te ne vidite jasno realnost, osobito svoje veze s drugim ljudima. Zato je subota još jedan dan za koji je bolje da bude slobodan i posvećen laganoj zabavi, nego da svoje vrijeme uzalud trošite pokušavajući popraviti neke odnose.

"Učinite nešto u čemu uživate, nešto novo, nešto spontano. I, ponovno, dobro se brinite o sebi", savjetuje G. Scott. Petak i subota su vaši dani – potapšajte sami sebe po ramenu i pohvalite za sve što ste učinili te podsjetite da je nemoguće zadovoljiti sve ljude i postići to da se svima sviđate cijelo vrijeme.

Uzemljena nedjelja

U nedjelju je Sunce u trigonu sa Saturnom, što donosi osjećaj sigurnosti, ali i stanovitu rigidnost u mišljenju te uvjerenost da smo u pravu. Merkur je pak u trigonu s Plutonom, omogućujući da se zamisli lako pretvaraju u praktične, "opipljive" stvari što mijenjaju naša svakodnevna iskustva. Mars, također u Djevici, u trigonu je sa Saturnom, dajući snažan poticaj i volju za djelovanje te veliku ambicioznost.

"Uzemljeni" Mjesec u Jarcu u konjunkciji je sa Saturnom i Plutonom. Osjećat ćete se potpuno ugodno mijenjajući okolnosti u svom životu nakon što ste si prethodna dva dana dali vremena da dobro razmislite o stvarima i važnim detaljima.

Usto, Mjesec je u trigonu sa Suncem. U nedjelju potpuno jasno razmišljate i stvari vidite onakve kakve jesu jer se razišla ružičasta magla prethodnih dana ovog tjedna. Sad možete analizirati strukture svog života, sagledati jeste li zadovoljni i identificirati probleme.

Točno ćete znati kojim područjima života ste zadovoljni

a kojima niste

Nedjelja će vam vrlo jasno i iskreno pokazati kojim ste područjima svog života zadovoljni, a kojima niste. A tada možete razmisliti o potezima koje ćete povući da to promijenite. U nedjelju ćete možda žudjeti za promjenom, među ostalim i za time da svoje korijene pustite negdje drugdje. Ako je to slučaj s vama, nedjelja je povoljna za istraživanje i sužavanje izbora, čak i za izbor mjesta na koje ćete se preseliti.

Nedjelja je odličan dan za osobnu inventuru te poduzimanje praktičnih koraka u smjeru promjene kako biste svoj život učinili boljim. Ako nešto nije u redu u vašem životu, to ćete jasno vidjeti te imati i energije i volje pozabaviti se time.

Izvor: gregoryscott.com

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci